Tvätt igen

Ännu en dag med härlig strålande sol! Passade på igen med att bada Ferro! Mycket välbehövligt eftersom han inte är badad sedan... våren 2013, typ.
Först använde jag vanlig grönsåpa för att få bort den mesta smuttsen. Jag tycker det är onödigt att slösa på dyra hästschampon för att få bort den värsta smuttsen och brukar ofta tvätta första omgången med grönsåpa. Sedan sköljer jag noga och sedan på med "riktigt" schampo. :)
 
Eftersom Ferro är den ENDA hästen i stallet som är brun så får han såklart prova Carr & Day & Martins Dream Coat Colour Enhancing Shampoo. (Pju, Vilket namn!) Vi har tre olika sorter för tre olika färger. Mörkbrun, svart och Palomino.
 
 
Det man måste tänka på när man använder färgschampo är att skummet ofta blir gult, brunt eller grått beroende på vilken färg det är på schampot eftersom det innehåller en viss mängd färg. Därför är det alltid bra att tvätta hästen med ett vanligt schampo innan så att man inte tvättar och tvättar och tvättar i tron att hästen är smutsig för att skummet inte är vitt. :P
 
För att få bäst effekt av färgschampo så ska det inte blandas i en hink med vatten utan användas direkt på en borste eller svamp. Se till att hästen är superblöt innan du börjar skrubba med en borste annars hamnar schampot ändå bara på ett ställe. Med en kort päls är det lättare att använda en borste men om hästen har längre päls brukar en svamp vara lättare.
 
Ferro såg lagom skeptisk ut på bilden. :P
 
Produkten har bytt förpackning och produktnamn men det verkar fortfarande vara samma tillverkare: CDM.
 
Renare blev han i alla fall, men tror färgschampot ger mer glans än färg. För hur exakt skulle han kunna bli mer brun? :P Mer vit, svart eller en starkare gul färg visst men hur blir en starkare brun färg? :P
 
 
Och ren var han i ung 2 minuter. :P
 
 

Kommentera här: