Vännästävling

Det blev bara en endagars tävling för mig och Ferro i vännäs.

Jag vet inte riktigt vad jag tänkte med när jag läste startlistorna i går och såg att jag startade tjugo över ett. va bra, tänkte jag. Då behöver jag ju inte åka förrän vid 12. Gick och la mig. Vaknade vid halv åtta. Duchad och packa och for sedan och hämtade tranporten i godan ro. Började sedan tänka efter lite och höll nästan på att få en hjärtattack när jag insåg hur fel jag tänkt. Om jag startar vid halv två så ska jag vara i vännäs klockan halv tolv och åka från surf senast halv elva. Klockan var då runt nio och jag skulle hinna släppa ut alla hästar, duscha och fläta Ferro och packa alla saker och lasta på en och en halv timme. Men det gick i alla fall bra. Jag hann klart allt det där på en timme och kom iväg redan vid klockan tio. :)

Väl framme i vännäs så började dagen med en Msv C.2. Ferro kändes lite tung i handen och inte så pigg och vaken som valigt. Men då var han inte heller ett dugg spänd som han lätt brukar bli. Att tävlingen var utomhus och att det blåste lite brydde han sig inte om alls. Kom igenom programet helt utan problem. Kändes dock lite intetsägande och jag var osäker på om domaren skulle dömma för eller mot oss. Blev jätteglad när jag hörde att vi fått hela 65,77 % och gick upp i ledningen! :D Vi behöll den platsen och vann klassen! I protokollt så fick jag äntligen en 8.a på korrekthet i uppvisningen som jag kämpat för i evigheter! Domaren skrev att det var en vacker häst som visades i trevlig form! haha! Det har jag aldrig fått förut, då det brukar stå att han är för kort och hög eller spänd i formen.Glad och med hjälmen på sne! :PSen var det dags för Msv B.4. Ferro kändes mera vaken nu på framridningen. Han kändes också finare och lättare att jobba med. Däremot så blev det lite kaos inne på banan. Ferro blev helt plötsligt jättetung, ångade på som ett ånglok och var svårsvängd och hittade på lite egna hyss. Som ni kan se på filmen så var det ett byte som inte blev av alls och vi fick en 0.a på den! Och jag som ojade mig över en etta på förra tävlingen. :P Men hör och häpna så kom vi upp i hela 61,95 % i alla fall! (0,05 % ifrån kvalgränsen till Msv A!) Vi hade några åttor och många sjuor som vägde upp de stora misstagen som vi drog på oss. Vilket domaren också skrev i protokollet.
 
 

Så i det hela så är jag rätt nöjd. :) Kunde såklart ha gått bättre i Msv B men domarens positiva kommentarer vägde upp den dåliga känslan. Jag tror vi ska träna upp konditionen till nästa tävling då jag tror det var där stoppet satt.  

Röj

Jag har en liten besatthet av spelet Röj. Och äntligen slog jag mitt rekord på 100 sekunder som jag har haft i typ 3 år! Nu är mitt nya rekord i avancerad röj 98 sekunder. :D Haha!


Hippotävlingen i Juli.

Proppen är ute nu så att man kan kolla läget.


Meetinguppstallningen går på 950 kr för två nätter. Kanske inte så chockerande om de ska ha 800 kr för en natt. Fortfarande alldeles för dyrt för mig. Jag kommer inte att ha Ferro uppstallad i en tävligsbox under tävlingen utan kommer att försöka hitta något annat.  

Lite tråkigt att de inte fortsatte med cupperna som de hade förra året men de har istället lagt till fritt tävlande för bästa ekipage i Lätt A, Msv C, Msv B osv. Jag tror att fritt tävlande betyder att man får tillbaka pengarna som man lagt ned på uppstallning och anmälningsavgifter på den tävlingen. Har jag rätt?  DM.et går också under den tävlingen, vilket jag och Ferro ska vara med i.

Nu när jag kom att tänka på cupperna förra året, är det någon som vet vad den hemliga lådan innehöll? Den som vinnaren av stora cuppen vann. Alla andra cuppvinnare fick en platt tv. Inte illa pris det inte.

Annars så kommer vi nog att starta Msv C.1 och FEI inledande på Fredagen. Msv C.2 och Msv B.4 på Lördagen och Msv C2 på Söndagen. Blir kanske en till klass på Söndagen men vi får se. :)

Förra året var det sjukt varmt. Jag tror vi hade runt 30 plus hela helgen och det var en ren plåga att ta på sig kavajen sekunderna innan startsignal. Man slet av sig den direkt efter utridningen för att inte dö av värmeslag. Hoppas fortfarande på bra väder men kanske inte samma värmeblöja i år. :P