Hur man slår i TR....

Något jag stör mig otroligt mycket på är folk som ger svar fast de egentligen inte vet. Ett vanligt fenomen när det gäller Hästforum på facebook och speciellt när det gäller frågor gällande Tävlingsreglementet.
 
Fråga: "Är det tillåtet med dessa på tävling?"
Svar: "Nej, det är det inte".
Jag: "Jo, det är det. Kolla TR II mom 999".
Svar: "Ojdå, ja då lärde man sig något" eller "Jaså? Men det var inte tillåtet för några år sedan".
 
TR finns på ridsportförbundets hemsida. Googlar man TR så är det den första hitten som kommer upp. Alla TR finns i PDF format på den sidan. Alltså tillgänglig för alla som har tillgång till internet.
 
Alla vet att TR ändras med jämna mellanrum. Det är inte så svårt att hålla sig uppdaterad på de nya reglerna eftersom det kommer ut en separat bilaga som enbart beskriver de nya reglerna på SRFs hemsida. Man behöver inte gå igenom hela TR för att hitta de små ändringarna som görs.
 
När man öppnar TR så finns det en sökruta längst upp (eller ner, beroende på webbläsare). Där kan man skriva in "stövel" eller "bett" eller "unghäst", så markerar sidan alla ställen där ordet förekommer. Därför är det inte så svårt att slå i TR och hitta de olika sektionerna där reglerna står.
 
Jag förstår inte varför det är sååå jobbigt att slå i TR att folk väljer att skriva ett inlägg på hästforum och riskera att få fel svar istället för att själv ta reda på fakta! Det är en sak när det gäller tolkningsfrågor som ibland kan vara svåra att förstå sig på, men vilka bett/stigbyglar/stövlar som är tillåtna, eller vilka kval man måste ha för att starta en viss klass, hur svårt kan det vara??
 
 
 

Lilla Love.

 Just nu står det en liten mini shetlandshingst hos oss på träning. Han är fyra år och ska tränas inför visning. Tyvärr så har vi själva en hundutställning just den dagen så jag kan inte visa honom själv.
 
 Han är supersöt och ser nästan ut som en mini-haflinger. :P
 
Dessutom är han till salu. :)  
 
 
 

Inte min dag....

Det går runt någon hemsk förkylning som jag såklart var tvungen att drabbas av för några veckor sedan. Snuva, ont i halsen, feber, hosta, frossa osv. Allt gick över utom hostan. Nu är jag inne på min tredje vecka med hostan från helvettet! Det är vansinnigt ansträngande att hosta hela tiden!
 
I Söndags hade Ferro kolik igen... Såg att han låg ner i hagen när jag skulle ta in hästarna så visste att det var dags igen så fort jag såg honom. Det var dock en ganska lindrig magknip den här gången. Den enda symtomen han hade var att han inte ville äta eller dricka och att han ibland fick ryck då han skrapade i golvet. Longerade honom flera gånger, mutade med smaksatt vatten osv. Blev kolikvakt under natten, klockan 2, 4 och kl 6 var jag uppe och tittade till honom. På morgonen var han tillbaka till sitt vanliga pigga jag.
 
Dessutom så fick vi en otroligt fruktansvärd halm vid sista halmleveransen. Den har en bra kvalité men den är kortklippt... Stråna är ung ca fem centimeter långa och det krävs massor av halm för att få upp volymen i boxen, det är besvärligare att mocka eftersom halmen inte håller ihop utan faller isär när man sätter grepen i högen. Det blir ett otroligt spill i gången och det tar 10 gånger så lång tid att sopa än normalt!
 
Dessutom så regnar det konstant. Det är kallt ute, trotts att det är mitt i sommaren och det borde vara varmare! Och med regn på sommaren så kommer åska. Då åker hästarna in. Hästar som inte alls vill komma till grinden utan hellre står i en klunga längst bort i hagen och surar ihop för att det regnar...
 
Det är bara inte min dag... vecka... månad... what ever, just nu!