Pia träning.

Fick rida redan halv nio istället för halv tio som vanligt. Det kändes skönt att vara klar ett tag innan stallet stänger för en gångs skull! :)

I alla fall så tränade vi på programridning. Red alla rörelser i Msv B.4 och det fanns både tummen upp och tummen ned. Ibland hojtade Pia att "Det var bra! En solklar 8.a!" Men ibland så protesterade Ferro och då gäller det att inte visa att man har lite problem och försöka vara försiktig och dölja det. Pia nämnde att tävling är en uppvisning, inte en skolning, vilket jag tycker var ett bra ordspråk.

Att tänka på är att rida lååångsamt. Jag ska försöka komma ihåg att ta tillbaka hela tiden iprincip för att hinna med allt som ska hinnas med.

Men rakt igenom träningen så kändes det bra. Ferro kändes stabil och jag fann en sits där jag kom till ridning. Så jag känner mig positivt inställd till kommande tävling. :)

Cool on trackJag köpte en sådann här idag för att kunna spruta på Ferros framben efter hårdare pass. Tur att hans framben är svarta eftersom lösningen är svagt grönfärgad och jag skulle bli vansinnig om strumporna missfärgades! :P Provade ikväll och Ferro trodde nog att jag blivit galen som sprutade vätska på hans framben. Han är ju lite rädd för sprayflaskor men det gick bättra att spraya på benen än det gör på kroppen på sommaren.
Billig vad den också. 99 kr på hästshoppen på Hippo. Den innehåller 5 dl och ska spädas med 9 gånger vatten, så den är dryg också.

Där hittade jag också en lädergrimma i XFull som jag köpte eftersom Ferro slet sönder sin förra grimma när hovis var här. Han blev rädd för något och slängde sig bakåt och snap, grimman gick av i nacken, så det var bara att slänga. Nu ligger den nya grimman i ett oljebad över natten så att den blir mjuk och fin. :)

Irriterad!

Jag blev så irriterad idag att jag trodde jag skulle börja skrika åt folk!

Jag tog ut Ferro i morse, och eftersom det var så varmt ute så fick han bara ha på sig utetäcke. La innetäcket under krubban i boxen eftersom det var jag som hade intaget ikväll. När jag sedan kommer till stallet vid 3 så ligger innetäcket utanför boxen och det ser ut som om en elvisp har varit igång där inne. Ferro är renlig av sig och skiter bara på ett ställe och kissar på ett men nu var det överallt!
En annan tjej sa att de som har lånat de andra tävlingsboxarna över helgen ställde in sina hästar i Ferro och Loppas boxar och att den hästen som stått i Ferros box varit orolig och sprungit runt.
Jag trodde jag skulle explodera! Hur korkad är man inte om man ställer in en främmande häst i någon annans omockade box???!! Efter en stund dök två tjejer upp och jag frågade om det var dom som lånat boxarna. En av tjejena svarar Ja och ler... Jag fräser arg att om man lånar en box så måste man mocka efter sig! Tjejen ser helt chockad ut först och vänder sig sedan om och muttrar att boxen var ju inte mockad. Sen går hon ut ur stallet.

Ursäkta mig men det är en sak att låna en redan rengjord box, då är det inte så svårt att mocka bort om hästen skulle skita ned och kratta till spånet, men hur korkad är man inte om man ställer in en häst i en omockad box utan att fråga om det går bra??

Så istället för att stå och mocka i kanske 10 minuter så fick jag nu glatt stå där i en halvtimme! Tack för den!
*Ja, jag är lättirriterad!

Men ärligt talat! Skulle du våga ställa in en häst i en annan box på en anläggning där du bara stod över en helg?