stackars Q!

Först förstoppningkolik och nu diareé kolik. Hjälpte Katta att köra hem henne från ATG i snömådden. Är det inte lite underligt att en veterinärstation inte har nattvak om de har sjuka hästar "inlagda" där? Det spelar ju egentligen ingen roll hur hårt man övervakar dem under dagen för att sedan lämna dem i typ 10 timmar över natten och hoppas på det bästa? det kan ju vända ganska snabbt om man har otur. 

Ferro gick jättefint ikväll. Red på kandaret igen och fick till en bra galopp och fina lugna byten och red några förvända slutor på volt. Traven gick inte lika bra. Försökte öva mellantrav men han lade sig bara på bogarna och växlade upp till 100 km/h. provade att samla upp honom under lättridning vilket gick ganska bra förutom att han blev väldigt hög i formen, men han fick mycket luft i steget. 

Ferro har verkligen förstått poängen nu med att rulla i ridhuset efter ridpass. Man ser hur han läääängtar efter att få lägga sig ned och när han väl gör det så rullar han sig i säkert en hel minut och bara rullar över på ena sidan, kliar kliar kliar och sen över på andra sidan och klia lite till. :) Han är så söt! :D 

Dagens träning

Red dressyr i ridhuset på kandar den här gången. Ferro var PIGG och STARK som en oxe! Han var också mycket skeptisk över sockerbitarna som låg lite här och där i ridhuset så när jag ville öva lite mellangalopp efter långsidorna och vi passerade en av de där sabeltandade sockerbitarna så blev det mer mycket okontrollerad ökad galopp. :P Provade att rida igenom C.2an men det gick inget vidare. Han var så övertaggad att allt som hette mellan eller ökad trav blev galopp efter två steg. Men han var ganska fin i formen i alla fall.

Helnatt i stallet

Q fick kolik som inte ville ge med sig så jag och Katarina spenderade hela natten i stallet för att övervaka och byta dropp, gå promenad, rengöra kanylen osv. Vi tog oss ett mål mat på max typ klockan 1 och gick sen en halvtimmes promenad i 23 graders kyla. Mitt i natten. Folk måste ha trott att vi var galna om de hade sett oss :P Klockan fyra höll jag på att somna och åkte hem. Då var allt klart och det var bara att vänta och se om det blev bättre.