Torsdag...

Shit vilken dimma det var ikväll! Jag körde på E4.an vid röbäcksängarna och kunde knappt urskilja vart vägen gick! Man kunde se ung. fram till nästa reflexpinne men inte en meter till och dimman var så tjock att även om man hade helljus på så såg man inte de mötande bilarna föränn de var kanske 100 meter framför. Så trafiken sniglade i typ 40 km/ h på en annars 110 väg.

********************

Jag skulle ju egentligen rida lektion för Pia idag, men surprice surprice! Ferro hade vridit loss skon IGEN! Det här är tredje gången på typ 2 ½ månad! Och då har han aldrig gjort något liknande på de 3 år jag ägt honom! Så frustrerande! Ann kommer ju i helgen så jag hade gärna velat rida igenom för en tränare innan men det blidde inget med det...

Spöken på Surf!

Vet ni att det spökar på Surf?? Helt säkert!

Jag är alltid sist i stallet på kvällarna. Jag åker alltid ut efter jobbet, även om jag varit där innan på dagen. Så jag kommer till stallet då vid kanske halv/kvart i nio och brukar stanna till runt halv elva. Ibland när jag först anländet så kan det finnas enstaka folk i stallet men de brukar åka efter en stund och jag blir ensam kvar tillsammans med hästarna. Det är då det roliga börjar... 

Ibland måste jag verkligen gå och kolla om det är någon häst i ridhuset, eftersom det låter som om någon galopperar omkring där inne. Ferros box ligger vägg i vägg med ridhuset och det hörs väl om någon galopperar förbi. Och det galopperar på bra där inne på kvällarna/nätterna! Ibland så stannar alla hästarna (de jag kan se) upp och stirrar emot väggen som om de också hör något. 

Ridskolestallet är alltid släkt på kvällarna och de gånger jag behöver passera igenom så brukar några av hästarna brumma eller gnägga lite. (De tror nog de ska få mat). Nästan alltid så hörs det ett "schychande" ljud direkt efteråt, ung som om någon säger åt hästarna att vara tysta fast på ett snällt sätt. Typ som när man vill att någon ska vara tyst och sätter fingret mot läpparna och viskar "Sch". Precis så låter det. 

Eftersom Ferros box ligger längst bort från ridskolestallet och den avdelningen alltid är släkt så är det ibland som att titta ned i en korridor som man inte kan se slutet på. Men det jag kan se är att någon passerar gången. Alltså går från ena spiltraden över till den andra. Alltid när jag ser det så måste jag gå och kolla om det är någon häst lös, eftersom det händer ibland. Och ibland har det varit det men oftast inte. 


Såklart så beror säkert det mesta på min fantasi men jag är en ganska logisk männsika som egentligen inte tror på spöken. Jag tycker det är väldigt kul att läsa och se documentärer om spöken och liknande men jag har svårt att verkligen och helt på allvar tro på det. Det lustiga är att jag kan stå i boxen hos Ferro och verkligen känna mig helt lugn och ändå höra hur det galopperar omkring inne i ridhuset! Hur kan det komma sig??

Glooooben!!

Jag och Matilda har nu bestämt oss för att åka ned till stockholm i slutet på november och besöka stockholm international horse show! Vi ska köpa de där "dressyrspecial" biljetterna som går ut på att vi har biljetter till alla föreställningar där det ingår dressyr, vilket passar mig perfekt då jag inte är så där överdrivet intresserad av hoppning eller matineshowerna.

Fredag: 
 
 • Offentlig dressyrträning med de högst rankade världscupryttarna. Kommentator: Eric Lette
 • Vinnarnas Vinnare - Champion of the Winners 5-6-åriga vinnarna av Breeders Trophy, Öppna Championatet och Scandinavian Open
 • MasterClinic - Dressyr med Edward Gal, Holland
 • Lördag:

 • Domarceremoni - Judges ceremony - Le Cérèmonie des Juges
 • SIHS Ponny Kür Final presenteras av Sjöhagen Wear
 • FEI World Cup™Dressage - GRAND PRIX
 • Söndag:

 • Domarceremoni - Judges Ceremony - Le Cérèmonie des Juges
 • FEI World Cup™ Dressage Grand Prix Freestyle - KÜR

 • Det ska bli såååå kul! :D Vi bestämde att vi kör bil dit och hem, blir ju billigast, och jag tycker inte att det är så hemskt jobbigt att köra långa stäckor, speciellt inte med sällskap. :) Vi bäddar väll in oss på något vandrarhem eller liknande också. Jag ska försöka spara ihop några slantar så att man kan shoppa lite i alla fall. :) Det brukar alltid finnas spännande saker på mässan. Läääääntar!!! :D