Utvärdering Surf.Dåså, nu ska här utvärderas. :P

De använde Equipe för ryttarmeddelanden och startlistor vilket är mycket praktiskt. Lite otydligt dock vart ryttarmedelandet var i början innan de döpte om dokumentet, om man ska vara petig. Parkeringsvakterna tog emot oss med klara instruktioner om parkering och uppvisade av vaccinationsintyg så jag var faktiskt aldrig i sekretariatet. Arrangörerna har en bredvåda på utsidan av sekretariatet där protokollen lämnas ut och en stor anslagstavla med start och resultatlistor samt pågående ställning i klasserna.
Rapportering av resultat kom snabbt ut och vad jag märkte av så flöt dagarna på som de skulle, med fasta starttider och allt. 
Vid uppstallningen skulle det ha underlättat med en lista på nätet vart man skulle stå någonstans. Det finns två olika stall och några sprang omkring och letade vart de skulle stå så en lista hade varit bra. Det var stopp i avloppet i spolspiltan vilket inte fixades på hela helgen trotts tillsägningar vilket var lite snopet. Inte så kul att stå i tjugo cm djupt vatten bara för att kunna spola av hästen.
Cafeterian hade dagens lunch för en vettig peng vilket är ett stort plus. 
Det enda som var ett väldigt stort minus under helgen var själva tävlingsbanan som var stenhård. Den var väldigt fint sladdad men man undrade när de grovharvade senast...  
Sen har Surf alltid problem med att högtalarna inte hörs så bra till framridningen. Man måste stå stilla längst mot staketet för att höra någonting och det är inte alltid så lätt när man är själv på tävling att förstå när man ska in på banan när man inte hör speakern.
Annars lyckades Surf mycket bra med sin tävling. Inga krongligheter vad jag upplevde och det var i allmänt mycket bra stämning med glada funktionärer och publik och tävlande. :)

Bilder på tävling.

Förhoppningsvis så dimper det ner en cd med typ 250 bilder på mig och Ferro från helgens tävlingar som Vicki har tagit. Fick se två stycken prover på facebook som verkligen var fina så jag passade på att beställa allihopa eftersom jag inte hade någon privat fotograf med mig den här gången. :)

Ferro är ju dock verkligen inte vacker just nu med all sin vinterpäls som fortfarande sitter kvar. Han klipptes ju i Januari och ser fortfarande nyklippt ut.... Suck...  "Smile for the camera!" :P

Surftävling Dag 2.

Hämtade Ferro på morgonen utan problem och åkte till Surf för att återigen börja dagen med en ordentlig dusch. Det är priset man får betala som häst om man vill gå på bete på kvällarna mellan tävlingar, man måste bada efter att ha rullat sig i sanden. :P

Började dagen med en Msv C.2. Ferro kändes bättre på framridningen idag, mindre stel. Under programet så skötte han sig bra, inga skyggningar eller utbrott. Däremot så släppte han kontakten med bettet en del under travprogramet vilket gjorde att vi varierade i poäng mellan 8.or och 5.or. I skritten var han väldigt seg och det kändes nästan som om han skulle stanna ibland men han gjorde ändå det han skulle, 6.or rakt igenom. I galoppen kändes han superfin och gjorde allt som han skulle. Han orkade inte riktigt hålla ihop allt alla gånger så det blev något travsteg i enkla bytena osv, men vi hade 7.or rakt igenom hela galoppen. Slutade på 63 % och precis utanför placering.

Nästa klass var lagklassen LA.4. På framridningen kändes Ferro lite trött så vi skrittade en hel del. Väl inne på banan så dog hästen totalt. Han stog emot som aldrig förr och jag fick kämpa varje steg för att få fram honom. Han ville helt enkelt inte längre. Precis som vanligt i en La.4 så försvann kontrollen undan för undan ju längre programet gick och sista uppridningen med halt och ryggning blev katastrof då Ferro blåvägrade att först stanna och sen rygga. Sen flög han iväg i galoppen och det tog nästan ända fram till sista halten innan jag fick ordning på honom. Domaren måste ha sett genom fingrarna för hon gav oss ändå 64 % vilket räkte till en femte placering.  

Tyvärr så blev laget slagna med några ynka poäng, så det var en stor besvikelse för oss alla. URF Ryttarna hade trotts allt väldigt bra poäng i sina lagklasser. 

Är det någon som vet vad den rödhåriga tjejen med kameran heter som sprang omkring under helgen oh fotograferade? Hon delade ut visitkort till de som ville köpa bilder och jag ville gärna det men nu har jag tappat kortet och vet inte alls vem hon är. Hjälp!