Pia träning

Igår morse när jag tog ut Ferro så var det första jag såg att hästskrället hade trampat av sig en sko. Skickade iväg ett sms till hovslagaren och hon kunde komma redan några timmar senare. Eftersom det ändå snart var dags för omskoning så passade hon på att sko om honom helt när hon ändå var där. Så då kunde vi vara med på träningen senare på kvällen i alla fall. :)

Det hade blivit något missförstånd med tiderna på träningen så vi var två som skulle rida halv tio. Men vi körde på båda samtidigt och så varierade Pia med vem hon tittade på.
Jag och Ferro fick jobba mycket med ställning och trampet med vänster bakben som inte är så aktivt som det borde vara. Mycket upp med innerhanden och jobba med innerskänkeln. Sedan mycket öppna efter långsidorna i ganska bra tempo under lättridning.

Pia sa för några träningar sedan att Svenskar är väldigt focuserade på att det ska se bra ut på träningar, istället för att rida ordentligt och ta igenom problemen på hemmaplan, och lämna snyggridningen till tävlingsbanan. Det är något som jag har svårt med. Det där med att ta förhållningarna uppåt och rida med innerhanden högt för att ta igenom ställning eller lägga ner så att nosen är nästan i backen osv. vet jag ju inte ser alltid så hemskt vackert ut för den som ser på. Speciellt på Ferro som sätter sig på ändan och slår näsan i taket när han tycker att händerna är för höga, eller som kryper ihop när man lägger honom lågt. 
Men därför är det ju också på hemmaplan som vi ska träna på dessa saker. Jag får bara dra efter andan ibland när jag ser folk på läktaren och påminna mig själv om att det behöver inte alltid se snyggt ut. 

 

Men snälla!!!

Vad är det här??? Först kom Hippo med 800 kr för meetinguppstallning i box i tävlingsstallet. Nu kommer Vännäs ut och skriver att dom ska ta 850 kr för mobila tävlingsboxar!!! Alltså vad är det här??? Har dom fått storhetsvansinne??? Hur kan dom tro att folk kommer att åka långväga ifrån för att betala sådanna hutlösa priser?? Och de ekipage som är runt ifrån Umeå kommer inte heller att välja uppstallning och därför inte starta i lika många klasser om de måsta ha hästen uppstallad i transporten.
Mindre startande = Mindre anmälningsavgifter = Mindre pengar kommer in i tävlingen.
Jag vet inte om Vännäs äger sina mobila boxar men om de inte gör det så måste ju boxarna betalas i alla fall, oavsett om de blir fyllda eller inte.

Förra året kostade en meetingbox 450 kr så det är en höjning på nästan det dubbla priset! Eftersom ingen av klubbarna längre uppe i Norra Sverige så som Luleå och Skellefteå har sådanna prishöjningar och Surf har inte planerat någon större höjning så förstår jag inte vad det är dom baserar prishöjningen på!? Reglerna om rengöring av boxar är vissligen besvärlig men eftersom Vännäs har mobila boxar så kräver det knappast någon större åtgärd. Och eftersom många nu väljer att inte spåna boxarna utan ber de tävlande att ta med eget spån så borde priserna kunnas hållas nere. 

Jag blir så frustrerad! Som att det inte är dyrt nog att tävla utan dessa extrema prishöjningar, och när dessutom anmälningsavgifterna också går upp med runt 10-40 kr per klass, men premierna står kvar på samma summor så blir man ännu mera irriterad!

Jag förstår att det börjar luta åt att de högre medelsvåra klasserna har högre antal anmälda än de lägre lokala. För vem har råd att åka på en tävling med siktet på att skaffa tävlingsvana och låta hästen bekanta sig i tävlingsmiljö och kanske starta lokala klasser där det inte finns några premier att vinna, när det kostar mer under en tävlingshelg än vad det kostar att äga hästen under resten av månaden med stallhyra osv?

Nu vill jag veta vad ni tycker och vad ni ska göra. Kan ni åka till Vännäs när priserna är så höga?

Eget stall!

Just nu så skulle det kännas lockande med ett eget stall! Jag tittar lite då och då på olika gårdar till salu men det värsta är ju att stallen är jättesmå, tyå 3-4 boxar och att husen är gigantiska och gärna mer än ett hus också. Dessutom så brukar "hästgårdar" inte alls vara en hästgård utan mer ett hus med en förfallen ladugård och lite mark på sidan av, där man skulle kunna ha häst om man bygger om. 


Den här gården har visseliget ett alldeles för stort hus men resten säger man inte nej till. :P
http://net.sfd.se/webpack/wpBildLista/Default.aspx?firmanr=30538&objgid=OBJ30538_1010695044