Sos jag behöver hjälp.

USA:
 
"911, where is you emergency?"
"123 Main St."
"Ok, what's going on there?"
"I'd like to order a pizza for delivery."
"Ma'am, you've reached 911"
"Yeah, I know. Can I have a large with half pepperoni, half mushroom and peppers?"
"Ummm…. I'm sorry, you know you've called 911 right?"
"Yeah, do you know how long it will be?"
"Ok, Ma'am, is everything ok over there? do you have an emergency?"
"Yes, I do."
"..And you can't talk about it because there's someone in the room with you?"
"Yes, that's correct. Do you know how long it will be?"
"I have an officer about a mile from your location. Are there any weapons in your house?"
"Nope."
"Can you stay on the phone with me?"
"Nope. See you soon, thanks"
 
Sverige:
 
"Min mamma har blivit mördad av en inbrottstjuv och jag har låst in mig på vinden! Ni måste komma!".
"Ta det lugnt så jag förstår vad du säger".
"Ni måste komma nu!"
"Varför då?"
"För att han har tänt eld på huset och jag kommer inte ut!"
"Tänt eld på huset?"
"JA det väller in tjock rök!"
"Men då borde du ju hosta".
"Snälla ni måste komma!"
"Är det inte kallt på vinden?"
"Va? Ja, men det är ett uppvärmt rum! Kommer ni?"
"Är det någon i huset?"
"Ja, det är en inbrottstjuv, han har mördat min mamma!"
"Nej men är du säker på det?"
"Ja jag såg det! Ni måste komma!"
 
 
Jag har bara ringt 112 en gång i mitt liv, (tack och lov). Jag var smått hysterisk och storgrät och kvinnan i luren sa då åt mig att lugna ner mig och när jag fått ur mig varför jag ringde så sa hon bara att hon kopplar mig vidare till polisen. Jag trodde på något vis att polisen skulle veta varför jag ringde så det tog ett tag av förvirring från bådas sida innan jag förstod att polisen inte hade en aning om varför jag blivit ditkopplad. Där fick jag i alla fall den hjälp som jag behövde.
 
Jag tycker verkligen att SOS alarm i Sverige skulle behöva en stor dos med förståelse och medkänsla för de som ringer. Visst, det finns säkert massor av folk som busringer dit, men jag kan tycka att det egentligen inte spelar någon roll. Ta alla samtal med allvar så slipper vi sådana skandaler som ni varit med att folk dör för att SOS inte tagit samtalet på allvar.

Champion Tail Silver Highlight.

Jenny från Hästutställningar.se skickade oss två flaskor från Champion Tail,  som jag ska prova ut och se vad det är för något. :) Vi har tidigare haft burken på bilden, Champion Tail stain remover, som fungerar utmärkt på vita svansar.
Jenny from Hästutställningar.se sent us two bottles from Champion Tail, which I will try and evaluate. :) We have tried the jar in the picture, Champion Tail stain remover before and it works great on white tails.
 
 
Jag valde att göra första provet på Gias svans. Den är aldrig tvättad förut, supertjock och lång så den har verkligen ingrodd lera och smuts.  
 
I chose to do the first test on Gia's tail. It has never been cleaned before, it is super thick and long as it has really ingrained dirt and mud.
 
Före: Before:
 
Jag började med att blöta svansen ordentligt, skölja ur all lera som gick. Sedan la jag en klick schampo i en hink med vatten och doppade svansen i hinken. Vispade runt med svansen i schampot så att det skummade ordentligt. La sedan en liten klick schampo på en hårborste och borstade ur hela svansen. Detta gör jag alltid när jag tvättar svansar för att se till att schampot får tid att verka samt att svansen blir ordentligt ren rakt igenom. Schampot är lätt att använda, starkt lilafärgat, luktar inte speciellt mycket vilket är en stor fördel.  
Sköljde ur svansen och schamponerade sedan en andra gång. Sedan var det dags för balsamet. Det är lite svagare lilafärgat. Det luktade däremot gott. :) Balsamet kändes precis som ett vanligt balsam som vi själva har i håret. Det behövdes inte alls speciellt mycket för att räcka till hela svansen och det kändes verkligen som om det sjönk in i taglet. Sköljde ur och lät torka.
 
I started with wetting tail properly, rinsing all the mud away. Then I added a dollop of shampoo in a bucket of water and dipped the tail in the bucket. Whipped the tail around in the shampoo so that it foamed properly. Then I put a small amount of shampoo on a hair brush and brushed the entire tail. This I always do when I wash tails to ensure that the shampoo has time to work and that the tail becomes thoroughly clean. The shampoo is easy to use, highly colored purple, do not smell that much which is a big advantage.

Washed out the tail and shampooed then a second time. Then it was time for the conditioner. It is a little weaker purple colored. It smelled good however. :) Conditioner felt just like a regular conditioner that we ourselves have in your hair. You did not need a hole lot to suffice for the whole tail and it really felt like it worked into the horsehair. Washed out and let dry.

Resultatet! The Result!
 
Jag är väldigt nöjd med resultatet! Trodde aldrig att svansen skulle bli så vit av bara en behandling och utan att doppa den i blekmedel. Hon hade lite gultonade slingor kvar i svansen, men där är jag osäker på om det faktiskt är taglet som är den färgen, eftersom hon är gulskimmel. :)
 
I'm very happy with the results! Never thought that the tail would be so white after just one treatment and without dipping it in bleach. She had some yellowish loops remaining in the tail, but I am not sure if it is actually the horsehair which is that color, because she is yellowgray. :)
 
 

Hundutställning.

Jag och Jojo åkte i Lördags till en valputställning för att heja på Marie, som är våran kraftfoder leverantör. Hon skulle ställa ut sin valp så vi åkte dit för att titta på. Utställningen var inomhus vilket var tur då det regnade och var inte så kul väder utomhus.
 
En sak som jag reagerade på var att man fick betala för rosetterna som hundarna vann. Eftersom jag är van vid hästtävlingar, där rosetten ingår i anmälningsavgiften tycker jag det är ett mycket märkligt system. Antar att de har så för att hålla priserna nere men med tanke på antalet hundar som befann sig där så kan man tycka att de borde ingå.
 
En annan sak jag tyckte var ytterst märkligt var klädseln vissa handlers hade. Om man tänker på hur man visar en hund, att man ofta kan behöva böja sig ner, sitta på knä, huka sig, samtidigt som man sedan ska springa en runda eller gå fort, beroende på vilken hundras man visar. Hur lämpligt är det att ha en kjol som är så kort att den knappt täcker rumpan? Eller en urringning som är så djup att risken är att brösten hoppar ut när du springer? Är det för att distrahera domaren så mycket att den inte ser hundens alla fel? :P
Ärligt talat. Jag reagerar väldigt sällan på vad folk väljer att ha på sig. Det stör inte mig, men man borde på något sätt anpassa klädseln efter situationen. Det är väll ändå hunden som ska visas upp?
 
Annars verkade det vara ett trevlig och väl anordnat arrangemang. :)