Surf tävling dag 2

Jag var i stallet tidigt som ottan för att vara först i vattenspiltan och kunna bada Ferro i varmvatten. Jag hann nästan klart hela hästen med knoppar och allt innan någon annan ville in. Skönt. :) Släpte in Ferro i boxen för att sedan gå iväg och se till hur det var på banan. När jag kom tillbaka en halvtimme senare så hade hästskrället rullat sig och nästan alla knoppar hade gått upp! Om man kunde skälla på en häst så skulle jag gjort det men nu går ju inte det så jag fick snällt ställa mig och göra om knopparna. Ferro har en fullständigt omöjlig man att göra hållbara knoppar i! De slitter aldrig! Jag blir galen.

I alla fall så hängde regnmålnen tunga men vi slapp regnet i första klassen som var en Msv B.3 Ferro skötte sig bra, förutom att vi fick lite missförstånd i ökade traverna så han föll över i galopp. Och skritten var väldigt spänd, vilket gjorde att han nästan hoppade i luften när vi skulle fatta galopp. Han fattade fel och stod och hoppade jämfota en stund innan vi kom framåt igen. Men de flesta bytena gick bra. Det enkla blev lite ostadigt och sladdigt. Halten och ryggningen från galopp gick däremot som en klocka! Slutade på 60,20 % vilket var helt okej.Till nästa klass hade det börjat regna. Jag bävade verkligen för att gå ut i regnet men vad hade man för val? Och regnet öste ned genom hela framridningen och hela programet. Inne på banan så hade såklart domaren, som satt i en bil, slagit på vindrutetorkarna och lycktorna så Ferro tyckte den var väldigt underlig. De hade även startat grillen som stod bakom domarbilen och den fräste och rykte ganska bra vilket också bidrog till massa spänningar. Jag hade fullt sjå genom hela programet att hålla Ferro på matten. Släppte jag honom för en sekund så tappade han focus och började titta på annat. Som i ena bakdelsväningen så glömde jag förhållningen och Ferro började traska på rakt fram mitt i vändningen.Vi slutade på 62,44 % och det räckte till en tredje plats. :) Som tur va så gav Pia som var öd, dispans så att vi inte behövde ha med hästarna på prisutdelningen, tack och lov.

Surf tävling dag 1.

Började dagen med att försova mig... regält. Med typ tre timmar... Lite stressigt när jag vaknade kanske? :P

I alla fall så skonades vi ifrån regnet hela dagen! Hur tacksamt var inte det?! Ferro fick gå ut i hagen på morgonen eftersom vi inte skulle starta förrän klockan kvart över två. Vid halv elva började jag förbereda mig, tänkte bada lergrisen till häst men upptäckte då att det inte fanns något varmvatten. Det börjar bli lite av en vana nu att det inte finns. Tror det har hänt inpå varje tävling det här året att jag fått lov att antingen bada honom i pissljummet vatten eller skippa det helt eftersom vattnet var iskallt.
Fick gå till attack med ryktborsten i stället men det var inte lätt eftersom han hade rullat sig i leran. Och eftersom jag tidigare sprutat pälsglans i manen för att leran inte ska fastna lika lätt så tror ni det var lätt att få knopparna att sitta?? Nej, inte direkt.

Redan efter att jag satt upp innan första klassen så kände jag att det inte skulle bli en rolig framridning. Ferro hängde i högertygeln, kastade sig åt alla håll och kanter om en annan häst kom innom fem meters avstånd från honom, visste absolut inte vad broms vad och hade aldrig hört talas om skritt. Var något irriterad på honom och försökte jobba som både Pia och Ann sagt, att lägga ned, lägga ned, lägga ned. Så jag började med galoppen nästan direkt. Fungerade bra om han var ensam på ena halvan av framridningen, annars kastade han sig om något annat ekipage fanns i närheten.
I själva programet så gick det precis likadant som på framridningen. Till råga på allt så satt min hjälm väldigt löst och den gled snett eller ned över pannan så att jag flera gånger under ritten var tvungen att räta till den! Skritten och traven var väldigt ofocuserade och vi hade mest dragkamp med varandra. Han galopperade i första mellantraven och slog sig fri i ryggningen. Galoppen var våran bästa del förutom att de enkla bytena mest blev jämfota hopp. Den förvända galoppen kändes otroligt stabil, även den högra som annars brukar vara väldigt flak och obalanserad.Vi hamnade på 60,85%, vilket otroligt nog räckte till en delad tredje placering. Eftersom det var ponnytävlingar på andra banan samtidigt som prisutdelningen så blev det inget ärevarv. Ferro var duktig och stod stilla hela prisutdelningen men så fort vi skulle lämna banan så bara visste han att vi skulle ju galoppera nu ju! Och han blev väldigt besviken när han inte fick det. :P

Film bevis nedan.Inför nästa klass så red jag knappt fram eftersom den började ca fem minuter efter prisutdelningen i förra klassen. Red några övergångar, byten och ryggningar. Ferro kändes nu som en helst annan häst! Jag behövde bara andas ut så saktade han av. Han var lugn och sammarbetsvillig och så duktig.
Så nästa start blev i FEI Lagprogram. Han föll fortfarande in i galopp i båda ökade traverna, men annars så gick det bra. Han gjorde en fin ryggning, bra bakdelsvändninar och höll sig i skinnet i bytena. Dock så var han lite rak i skolorna och taktade i skritten så vi hamande på 58,37 %. Men det gjorde inget eftersom han skötte sig så bra i den här klassen.