Lördag natt

Funderar på om det är lönt att gå och lägga sig nu? Klockan är kvart i 3 och jag ska upp om typ 3-4 timmar. Ärs, lika bra att vara vaken :P Inga problem för min del. :)

Idag så har jag i alla fall studdsat över några hinder med Ferro. Jag och Anna satte upp sockerbitar och bommar och koner och skapade fina hinder :P Jag hade lite problem med gasen och Ferro stannade några gånger. Men sen när vi hittade ett tempo där han faktiskt hoppade (som gick i typ 190 kändes det som!) så gick det ju bra! :P

Skulle egntligen följt med Anna på en fest men jag kände mig så ofräch efter hoppningen och skulle inte hinna itid heller så jag gav upp. Då dök min partyprinsessa (Anette) upp istället och hon hade tråkigt så då bestämde vi oss för att gå på krogen... Eller gå ut som vi säger här i Umeå! :P Klockan 10 var jag fixad och klar, ganska bra gjort eftersom jag var klar i stallet klockan 8 och hann köra halvtimmen hem, duscha, äta och fixa till mig. Vi for på Allstars. I början var det dött som i graven men efter ett tag började det ta sig.
Det första som hände när vi gick ut på dansgolvet var att en full tjej slängde innehållet i sitt vinglas rakt i ansiketet på mig! Hela framsidan av toppen vart dungsur! Tur att det var vitt vin i alla fall :P
Hämtade ett gäng servetter att torka av mig med. Anette höll i bunten och jag torkade. Vi hamnade på något vis i osynk och när jag slängde ut med handen så var Anette där med sin bunt servetter. Vilket resulterade i att hela högen flög iväg rakt framför näsan på en oskyldig förbigående tjej. haha! Som tur va så skrattade hon med oss!
Sen efter en stund så blev jag trampad på tån av en högklack. Jaja, det har ju som hänt förut och det gjorde inte så ont då. Men nu när jag sitter hemma så är nageln alldeles blå, det dunkar som fan och det är stooor smärta på gång här! Förhoppningsvis kan jag i alla fall gå i morgon. Tjing!

Vad an dessa skavsår???

Skulle egentligen ha tagit kort på dem så ni får se elendet, men jag vill inte äckla någon allt för mycket så jag beskriver det bara :P

För typ en vecka sedan under en dressyrlektion så fick jag ett stort skavsår på insidan vänster knäet. Blödde och vätskade och såg mer ut som en brännskada än ett skavsår. På med skavsårsplåster, ca 5 stycken (som är en genialisk uppfinning!) och allt var frid och fröjd... tills idag. Under ridpasset kände jag den välbekanta känslan av nya skavsår och när jag kom hem upptäcktes skavsår på båda knäna, denna gång UNDER de redan ditsatta skavsårsplåstrena på ena benet! Och nu hade jag bara ett plåster kvar. Så det blev till att klippa det i två delar och försöka passa ut dem till såren. Jag blir så less....

Jag har aldrig fått skavsår under ridning förut! Inte ens som nybörjare! Så vad är det som händer??

Dagens träning

Ny ryttare på Ferro! Anna ställde upp som "the guinea pig". :P I början tyckte Ferro det var underligt och gick med ganachen tryckt mot strupen. Men efter lite prövotid så hittade Anna knapparna och det såg jättefint ut. :) Han travade på riktigt bra med långa steg och hon fick till och med prova på en riktigt fin passage också. 

Efteråt så lämnade jag honom i ridhuset en stund mendans jag skulle fixa med annat men jag hörde hur Ferro skrek och sprang omkring där inne så jag kunde inte låta honom gå där alldeles själv. Så då fick han gå i stallgången i stället. :D Ferro är ju så otroligt bra med andra hästar, han känner som av vilka som inte vill ha honom i närheten. Om han gick fram till en box och hästen där inne skrek åt honom så gick han vidare till nästa. Hans favoriter är Urbaan (som har samma smak för att nosa på den andra hästen över gallret och inte igenom det) och Pando. Han brukar också stå och flörta lite med Alexi, en B-ponny på ridskolesidan. haha! Dom är så söta.

Sen när jag mockat klart så hojtade jag lite åt honom och blev så förvånad när han kom på en gång! Utan krusiduller! Men när jag sedan skulle gå och hämta kraftfodret så ville han följa med igen och det fick han. :) När han sedan såg att jag höll i hans mat så blev han såklart jätteivrig och sprang före mig hela vägen längst stallgången, vände inne i sin box och stod och väntade vid krubban långt innan jag hunnit fram. Haha! Han är ju så oemotståndligt söt!