Utvärdering 2011

Eftersom tävlingssesongen är avslutad så kommer utvärderingen här. Den är inte så jätteförändrad från förra eftersom vi missade en del tävlingar i slutet.

Antal tävlingar: 8

Antal starter: 31

Antal placeringar: 16

Antal starter LA: 3

Antal starter Msv C: 15

Antal starter Msv B: 11

Antal starter FEI klasser: 3

Antal starter över 60 %: 21

Antal poäng: 130

Summa premier: 8650 kr

Bästa procent: Bodens RK Msv C.1, 67,51 %

Bästa ritt (enligt mig): Umeå RF julitävling, Msv C.2 63,40 %

Sämsta procent: Umeå RF Julitävling LA.3, 59,67 %

Sämsta ritt (enligt mig): Hum... Svårt val. Vi har inte haft någon katastrofritt i år. Men La.3 på julitävlingen på Umeå RF som gick på en bana med en halv meter lera måste bli våran sämsta. 59,67 %.

Bästa tävlingsplats: Obesegrad: Umeå RF. De gör ett toppenjobb på sin julitävling. Höga premier, många ekipage söderifrån, roliga cupper. I år så fick de kämpa för att få banan i ridbart skick när det regnade och de gjorde verkligen allt de kunde.

Sämsta tävlingsplats: Bodens Rk. Behöver jag säga mera?  

Lite övrigt: Vann LA cuppen på Julidressyren. Trea i Dressyrchampionatet. 4.a i Hippson cup* (*ej fastställt resultat ännu).  

Uppnådda mål för 2011: Kommer i ett annat inlägg.

Så då var tävlingssesongen officiellt avslutad 2011. :P

Den blötaste tävlingen någonsin! Vi fick dispans och slapp ta med hästarna in på prisutdelningen.
Fy satan vilken natt!

Värsta natten på flera år!

Jag gick och la mig vid halv tolv. Då frös jag fortfarande väldigt mycket och började få ont i huden och höfterna värkte. Hade också lite ont i huvudet och ögonen. Tänkte att om jag somnar snabbt så har det väll gått över till i morgon...

Vid klockan två på natten hade jag fortfarande inte fått sova en blund. Jag hade fruktansvärt ont i höfterna och hela bäcknet värkte. Huden "tinglade" och ömmade och värkte över hela kroppen. Men nu frös jag inte utan det kändes som om jag höll på att brinna upp istället. Jag kunde inte hitta någon ställning att ligga i där det inte gjorde ont. Så då gav jag upp och gick upp och tog två stycken alvedon. Då kunde jag äntligen somna efter en timme eller så men vaknade vid fem på morgonen. Somnade om efter någon timme då också och vaknade vid halv tio. Då gick jag upp.

Nu har jag bara ont i själva höftkulorna men värken har gått över. Jag fryser lite men inte lika mycket och jag har inte ont i huvudet eller huden.

Men fy fan vilken natt! :,(

Dagens ämne: Ryttare med pengar = Snobbar?

Var inne som snabbast på en helt ny blogg för mig och läste deras "åsikts inlägg". Där nämndes det flera gånger om hur snobbiga ryttare med pengar är. Alltså alla dem med dyra hästar, dyra transporter, dyra kläder, dyr utrustning osv, alla dom var naturligtvis snobbar. För hur kunde man lägga ner så mycket pengar på sådanna saker?

Jag blir väldigt upprörd när jag läser sådannt, eller för övrigt hör sådanna kommentarer. Det bottnar naturligtvis i avundsjuka men jag tror inte alltid att dom är helt medvetna om det.

Om vi säger såhär då; du har tur och vinner 50 miljoner på lotto. Ditt största intresse är hästar och ridning. Så hur mycket av dessa pengar skulle du lägga på hästarna? Förmodligen en hel del, eller hur. Om man har turen att ha mycket pengar, eller har jobbat ächlet av sig för att skapa sig en förmögenhet, eller har rika föräldrar osv, så är det väll ändå upp till dessa personer vad dom ska göra av sina pengar?

Många har åsiker om vad hästarna skulle "tycka" om saken. Att hästarna inte bryr sig om hur dyr transporten är eller hur dyr sadeln den har på sig är. Nej, självklart bryr sig hästen inte om priset. Däremot så bryr sig hästen om hur saker och ting passar, hur bekvämt den får ha det och hur bra den mår. Och om priset inte spelar någon roll så tror jag att man naturligt väljer en väldigt dyr sak, istället för ett lågprismärke om passformen ändå är det samma.

Lägg märke till nu att jag pratar bara om personer med pengar, inte om personer med dålig attityd. (Det kommer i morgon. :P) Att folk har pengar betyder inte att de är mer snobbiga än folk som har lite mindre.

Så nästa gång du ser en fjortonårig tjej på en nyinköpt ponny som du vet kostade flera hundra tusen, som har på sig det allra senaste innom modet och som ändå går in på banan och vägrar ut sig; Kom då ihåg att tjejen fortfarande är ett fjortonårigt barn som precis inte klarade av att rida sin nya ponny runt en hoppbana. Jag tror alla kan föreställa sig, om det inte hänt i verkligheten, hur besviken och förkrossad man är över nederlaget. 
Och om det är en vuxen, tänk på att den här kvinnan kanske har jobbat 200 % i fem år för att ha råd att köpa sina drömmars häst! Bara för att den kostar hutlösa pengar så gör det inte den här kvinnan till en snobb. 

Bara för att man har mycket pengar blir man inte automatiskt en snobb! Bara för att man skaffar sig en en tatuering är man inte en gangster, bara för att man klär sig helt i svart så är man inte automatiskt goth! 

Jag skulle önska att ni tänkte efter lite nästa gång ni tycker att någon är en snobb. Försök lista ut varför ni tycker det. Är det enbart på grund av pengar?