Nu är det officiellt!

I natt går jag och Ferro ifrån detta:  Till detta:Vi lämnar alltså SURF och joinar URF istället. Anledningarna är många.
Jag har aldrig haft samma band till SURF som många andra som rider och tävlar för den klubben har. Jag tävlade för SURF under min mycket korta karriär som ponnyhoppryttare som jag knappt mins någonting av. Efter det blev jag medlem i URF eftersom jag började gymnasiet där och stannade på URF i fem år. Sen flyttade jag till Västerås och var klubblös i några år. Blev medlem igen på URF 2009 men bytte som sagt klubb under hösten eftersom jag fick erbjudandet att rida i Div 2 laget för SURF.
Surf har fungerat jättebra för mig och Ferro under våran karriärstart på dressyrbanan. Vi hade i början tillgång till bra tränare för den nivån vi befann oss på och det fanns peppande klubbkambrater med på tävlingarna.
Men allt eftersom vi avancerade i klasserna så var vi tillslut ensamma, utan klubbkompisar. Det har bara varit jag och Ferro på Msv B nivå 2011. Vi har varit iväg på tävlingar där det helt saknades startande från Surf över huvudtaget. Det är ganska tråkigt och lite ensamt.
Sen har stämningen runt oss förändrats under åren. Förut var folk glada om det hade gått bra för oss, men innan jag flyttade Ferro från Surf så fick jag höra att jag startade för låga klasser, var rosettjagare osv samtidigt som de ifrågasatte mina målsättningar som orealistiska för så bra var vi ju inte att vi skulle klara oss i de högre klasserna... Och kommentarerna kommer från folk som inte tävlar över huvud taget. Det är lätt att säga att man inte ska bry sig om skitsnack och jag är egentligen inte den som tar åt mig. Men då känner jag rätt starkt att vill de inte ha mig på Surf så fine, jag är mer än nöjd över mitt beslut att byta förening.
Jag hade hoppats på att ändå kunna använda Surf anläggningen för att träna eftersom Hippo ligger en bra bit bort från Ferros hem, men eftersom de inte verkar ha några planer på att ändra kostnaderna/vilkoren för anläggningskortet så verkar det som det blir ett clean break istället.

Sikken morgon...

Stallplanen är som en stor skriskobana. Först dratt jag på baken. Ferro blev såklart skitskraj eftersom det såklart var honom jag höll i. Det värsta han vet är oförutsägbara saker och vevande händer. Och jag kan säga att båda de sakerna höll på runt honom denna morgon. Sen nästa häst jag tog ut går barfota vilket resulterade i Bambi på bal is. Hästen både satte sig på bakbenen och spretade med frambenen rakt ut åt sidorna. Stackars liten.

Det här är det värsta med att ha barfota hästar. När det är sådann is att det inte finns något fäste över huvud taget! Det går ju inte att rida, inte att träna hästen från marken och knappt att leda hästen till hagen. Ännu en gång är jag glad över sandplatån som Ferro har i sin hage för där har vattnet runnit ner och det finns ingen is så den lilla biten som han går på under dagarna är tack och lov halkfri.

Såg att en av plaketterna ramlat ner från väggen i Ferros box. Jag hittade den inte i boxen så jag hoppas på att någon annan hittat den och sedan lagt den nån stans. Vore tråkigt om den blivit utslängd tillsammans med skiten när man mockat...