Dressyrframridningar...

Såg att flera bloggar tagit upp detta ämne och tänkte delge mig om mina åsikter i väntan på att tvätten ska bli klar.

Jag vet inte om det har att göra med att jag tävlar uppe i norra Sverige eller om jag helt enkelt har haft tur, men jag har aldrig upplevt snorkigheten och brist på respekt som de andra bloggarna skrev om på en dressyrtävling. Det finns alltid dem som är osäkra på högerregeln och ibland blir det en näst intill krock då båda ryttarna svänger åt samma håll eller är osäkra på vilken som kommer att väja först, men i regel tycker jag att alla håller sig till högerregeln och inte medvetet rider ivägen för andra.
Däremot tror jag att de som tävlat länge ofta är duktigare på att focusera på sin egen framridning och inte bryr sig så mycket om vad alla andra håller på med, medans de mindre rutinerade ryttarna har svårare att focusera på ridningen och är mer inne på vart alla andra ryttare är.
Jag upplever ibland att mindre ruttinerade ryttare skapar en hel del onödig irritation för sig själva när de blir arga på en annan ryttare som "red igenom deras volt" eller "inte höll sig på sin sida av ridhuset så kunde jag vara på den andra". Min personliga åsikt är att man inte kan lägga beslag på någon del av ridhuset/ridbanan under en framridning utan man får anpassa sig och acceptera att de andra ryttarna också vill rida fram. Förutsatt att de inte rider ivägen för dig så har du ingen rätt att kräva plats.

Rastlös= Jag!

Det märks att det var ett tag sedan vi var iväg och tävlade. Jag är så fruktansvärt rastlös och förväntansfull att jag knappt kan sova. I morgon är jag ledig från jobbet och då ska allt göras i ordning så att det bara är att packa in hästen i transporten på Fredag och åka.

Att hålla på och fixa och förbereda inför tävling är något jag tycker är ganska kul. Mitt kontrollbehov kommer verligen till sin rätt och jag måste göra allt själv, annars får jag panik över att sakerna inte kommer med eller ligger på rätt plats.

Så imorgon så börjar dagen klockan sju med tvättid till klockan tio. Då ska alla benlindor, paddar, boots, schabrak och handskar tvättas. Ridbyxorna är inte använda sedan sista tävlingen i September så de är redan rena och fina.
Efter tvätten ska jag till Coop och hämta ut mitt nya träns! Yay, det hann komma i tid! Nu hoppas vi bara på att det passar också. :P
Sen ska jag äta lunch med Benny. Han ska passa på att hjälpa mig att kolla igenom bilen och fylla på med lite oljor och andra vättskor som den där bilen tycker att den behöver påfyllning av ibland. Efter det ska bilen få sig en vårstädning både invändigt och utvändigt. När jag sa det till Benny så sa han att bilen förmodligen kommer att falla isär då. :P Haha! Det får vi verkligen hoppas att den inte gör!
Sen ska jag till stallet och rida Ferro. Får förhoppningsvis sällskap av Dino och Greta. Efter att alla normala stallsysslor är gjorda så ska alltihopa putsas och packas.

En rätt fullproppad dag...

Ferro blev så till sig när det vankades kraftfoder att han inte hade tid att skaka av sig efter att han rullat sig. :P


Hästar och Ridning. Expressen Bilaga!

Expressen återkom med sin hästbilaga. Yay!Min medarbetare Maria stog och läste högt ur tidningen medans jag lyssnade. Hon läste att en tränare tipsade om att man skulle titta på andra duktiga ryttare som rider och jag svarade att så brukar en av mina tränare säga förut. En stund senare tittade jag själv i tidningen och såg att det ju faktiskt var min gamla tränare som var instruktören de quotat i tidningen!Så kan det gå! :D