Nya skor till pållen.

Idag kom Karin för att ge Ferro en omgång nya skor. Tänk om man gav sig själv nya skor var sjätte vecka, sikken lyx! :P I alla fall så gick vi tillbaka till NB skor den här gången. Ferros tår har skjutit på längden och hovarna behöver en liten knuff i rätt riktning för att vinkla om sig igen.

Ferro skoddes av en annan hovis för ca fyra veckor sedan. Jag hade aldrig hört talas om henne och kände inte igen henne heller, men det var lite kris eftersom det var precis innan tävling och Ferro hade trampat loss sömmarna på utsidan av ena hoven och skon var lite till knycklad. Jag reagerade på att den nya tjejen verkade bort väldigt mycket av strålen vilket jag inte är van vid att Karin gör. Dessutom upplevde jag lite att hon anpassade hoven efter skon och inte skon efter hoven... Men det såg i alla fall okej ut när hon var klar och Ferro verkade inte bekymrad över något så jag kände mig lättad över att det i alla fall gått bra. Nu, bara fyra veckor senare så ser det ut som om han har gått med samma skor i tolv veckor. Hovarna har skjutit något enormt i längden, speciellt höger hoven.
Jag tror kanske inte att hon gjorde något fel, men hennes sätt att sko passade i alla fall inte Ferros hovar. Så nu känner jag en stor lättnad när det är Karins verktyg som satt fast skorna på hästens hovar, för då vet jag att det är som det ska vara. :) Det är ju snart dags för årets höjdpunkt innom dressyrtävlingar här uppe i norr så det känns bra att vara förberedd med anpassade skor och nyverkade hovar! 

 

Bloggtorka...

Det är banne mig svårt att blogga utan en fungerande kamera... Inga roliga bilder att lägga in, ingen utfyllnad... Det är inte så kul att bara lägga in hela texter och gamla bilder. :S Förhoppningsvis så fungerar kameran snart igen.

I alla fall så löshoppade vi hästarna idag. Ferro fick agera draghjälp till två ston som inte är lika villiga att vara till lags och springa som deras mattar vill. Delvis så fick Ferro gå in i rollen som modig ledare och förhoppningsvis få en liten självförtroende kick eftersom hoppning fortfarande är en läskig sak för honom. Vi hade hinderna på ca 60 cm och Ferro hoppade de nästan från stillastående eller så kastade han sig över dem i 190 knyck. Ibland såg man hur självförtroendet totalt dök i botten och då fick jag springa med honom för att skicka honom mot hindret istället för att driva runt honom från mitten av banan. Han var i alla fall duktig och försökte hela tiden att göra som jag ville, men man såg att hoppning inte riktigt är hans grej längre.

På slutet så gick vi förbi hagen där Åsnan går som Ferro tycker är skitläskig. Så vi gick fram och hälsade på den för att Ferro skulle få kolla in vad det var för något. Jag tror att ställer man dem bredvid varandra så når Åsnans öron upp till Ferros mage, typ. Så liten är den, och skitsöt! Ferro vågade faktiskt nosa på den och han blev inte rädd när Åsnan for iväg i en serie bocksprång. Jag måste ta med en kamera och fota den med Ferro bredvid så får ni se skillnaden i storlek! :D

Utvärdering: BR Kingston Träns.

Här kommer nu den utlovade utvärderingen om tränset jag köpte för ett tag sedan.Märke: BR
Modell: Kingston
Storlek: Full.
Inköpsställe: Tophorse.se
Nypris: 1200 kr

Tränset är i mina ögon otroligt snyggt, vilket bara det ger höga poäng! Kvaliteén har hittills varit perfekt. Jag använder det både till vardags och till tävling och lädret har ännu varken sprickor, repor eller skarvar. Ett litet minus i kanten är att lädret blir lite gråaktigt i färgen efter ett tag. Det ligger som en hinna på lädret som egentligen inte är märkbar förutom när man putsar tränset och den riktiga svartfärgen kommer fram. 
Nosgrimman och pannbandet som är lackade är ändå smidiga och följsamma och verkar inte vara påväg att spricka i första taget. 

Storleksmässigt så är nosgrimman rätt liten för att vara fullstorlek. Ferros sitter på yttersta hålet och han har inte speciellt stor mule. Däremot är käkremmen tillräckligt lång för att passa Ferros jätteganacher, även om de sitter på yttersta hålen på båda sidorna. 

En praktiskt sak är att allt spännes i nackstyckets tre stroppar på båda sidorna, även nosgrimman. 

Jag skulle verkligen rekomendera tränset till de som är intresserade! Jag kommer inte att byta ut pannbandet som många andra gör med tränset för att byta till ett med bling. Jag tycker personligen att Ferro passar bättre i lack än glitter. :)