Plastrong!

Fick hem min plastrong med posten idag! Skitsnygg, eller vad tycker ni?? Den vart mycket bättre än jag trodde den skulle bli och jag är supernöjd!

Självklart är den beställd från Equi Design.

Teori-clinic med Marc Andre Wery

Ikväll var det en mycket intressant föreläsning. Tänkte dela med mig lite av mina anteckningar.

*Marc har ingen egen träningslära som han lär ut. Istället så förklarar han att all dressyrlära är EN. Det finns alltså ingen Marc-teknik. Dressyrridningen utvecklades på 1700-talet och den förmedlar han vidare till sina elever.

*Dressyr är en konst, vilket betyder att den är subjektiv. Det som en tycker ser vackert ut, kanske en annan tycker ser hemskt ut, utan att det för den sakens skull är rätt eller fel.

*Framridning ska alltid följa en stategi. Allt för ofta ser man ryttare som försöker impa på publiken istället för att följa sin strategi på framridningar innan tävling.

*KEEP IT FUN!! Om det inte är roligt, varför hålla på med det? Hästar är alldeles för dyra för att hålla på med om man inte tycker det är roligt.

*Hästen kommer alltid att avspegla sin ryttare. Sitt därför som du vill att hästen ska gå.

*Det finns ingen häst som går på en rak line i frihet. Hästar föds osymetriska och kan på grund av det inte själva gå på en rak linje.

*Dressyr ska vara lätt!

*Om du måste driva in i halten för att hästen ska få med sig bakbenen, är ryttaren för sent ute med att aktivera dem.

*Följ din instink! - Tränaren har inte alltid rätt.

*Välj att rida rätt även om hästen gör fel istället för att hästen gör rätt men att ryttaren rider fel. Sträva alltid efter att sitta rätt, speciellt när hästen gör fel.

*De första 60 sekunderna i sadeln sätter standarden för resten av ridpasset.

*Användandet av spöet får aldrig påverka tyglarna. Om du måste använda spöet, släpp tygeln.

*Inget dödar energin mer än en ryttare i framåtlutande position, knipande knän eller en dragande innertygel.


Lite roliga quotes som Marc hävde ur sig under kvällen.
 
"If the rider looks like he doesn’t give a shit... If it looks like he is thinking "I’ve done a thousand shoulders in and don’t give a shit about this one", then I´m thinking "Okay, lets se the next one". But if the rider looks like he is about to fall of the horse in a mistake, then I´m not so forgiving and he gets much lower point then the first rider."

"When you are riding, picture you are a king! ... Maybe not this countries king but you get my point!"

"See, like this!... (klev en deltagare på foten) ... Ops! Stepped on the judge! Zero point for me!"

Yay!En dag på jobbet så sitter jag i kassan och arbetar. Kunden som handlade var en medelålders man som efter några sekunders studerande kommenterar att jag var fin i håret idag. Sådanna kommentarer är ju alltid trevligt att få så jag sken upp och tackade glatt. Jag hade egentligen inte gjort något speciellt med håret alls, jag hade väll bara en bra hårdag.
Mannen stäckte stolt på ryggen. "Jag tyckte väll att du såg nyklippt ut".
Jag försöker då få fram att jag inte alls hade klippt mig eller gjort något med håret men han avbryter mig och utbrister: "Min fru skäller alltid på mig när jag inte ser att hon klippt sig så nu måste du säga att jag var duktig som såg det!"
Jag säger lite ställt att jo visst var det bra att han såg det.... fast jag egentligen inte hade klippt mig. :P Haha!!