Meetinget är över

Så var det första meetinget över. Och jag är såååå nöjd över min lilla häst!! Vilket toppen jobb han har gjort i helgen.

Fredag = Lastade problemfritt. Kom fram i god tid och fick en bra framridning fast jag startade först av alla! Red LC.2 an. Missade en volt och fick en felridning men hästen var så mjuk och fin och gick så bra! Fick verkigen en kanonstart på tävlingen! Enda missen förutom felridningen var när ekipaget efter oss red alldeles för nära dressyrstaketet precis när vi red förbi inne på banan. Ferro slänger sig åt sidan för att inte komma förnära den hästen och det blev såklart minus. Men vi slutade på en andra placering på 62, nånting %. Domaren var också väldigt kritisk. Det stod inget positivt i protokollet förutom "väl genomförd ritt". Inte ens på fri skritt där vi fick en 8.a stod det någtot positivt. Ferro tyckte det var skitkul med ärevarvet! :P Fick sova i box fast vi bokat spilta då det fanns boxar över. 

Lördag = Fick lite panikbrottom på morgonen då jag såklart blir jättestressad när tiden tickar iväg. Blev lite kort framridnig. Red LB.1 an. Då jag visste att jag måste ha sporrar i andra klassen så tänkte jag att det var lika bra att sätta på sig dom på en gång. Ferro är ju ganska så känslig och sporrar brukar betyda en ganska studsig häst. Så när vi hamnade i collecting ring så råkade jag peta lite för hårt med sporrarna och Ferro flög i taket! Studs och hopp och bock. Så när jag sedan red pogrammet så satt jag hela tiden och tänkte i övergångarna "Tänk trav, tänk trav, driv inte, driv inte!!" Och det fungerade jättebra! :P  Samma sak där med en mycket mjuk och följsam häst :) Fick 64,13 %  Vilket blev en 3.dje plats men eftersom det bara var 7 startande så var det bara 2 placerade. Red sedan LB. 2 an som var lagklassen. Jag lottades satt rida först igen! Vilket såklart gjorde att jag red fel och missade en halt! Pinsamt värre! Men Ferro skötte sig jättebra! I mellangångarterna har jag haft problem att få tillbaka honom igen så på en av diagonalerna i mellangalopp så börade jag ta tillbaka honom nästan direkt för att verkligen få stopp på honom i tid! Och Ferro lyssnade direkt! Vilket då såklart betydde att vi hade arbetsgalopp och inte mellangalopp efter medellinjen... Drog ned poängen. Fick 63, 67 % och hamnade på 5.the plats utan placering, dock var vi det ekipage som hade högst poäng av lagdeltagarna. :)

Söndag = Fick en bra framridning men Ferro kändes lite trött och var inte lika villig att stanna kvar i formen. Eftersom LB.3 an innehöll många diagonaler så övade vi många sådanna på framridningen för att jag skulle kunna känna om han svarar på tillbaka tagningen också. Så programmet gick väldigt bra. Han ville inte riktigt bryta av till trav efter galopperna utan gick hellre i förvänd galopp. :p Och såklart så missade jag att sista halten skulle vara vid X! Så jag fick en felridning där också... Men det slutade på 61.52 % vilket räckte för en 3.dje placering. Vilket verkligen kändes som ett jättebra avslut. :)

En av de roligaste sakerna med den här helgen är hur mycket uppmärksamhet Ferro drar till sig. Många kom fram och sa hur fin han va och vilken utstrålning han hade :) Hippos verksamhetschef var också dommare i flera klasser. När hon delade ut prisrosetterna så sa hon att när jag bestämt mig för att sälja Ferro så ska jag höra av mig till henne så skulle hon lägga ett bra bud. Haha! Och en annan kvinna kom fram och sa att hon aldrig sett en häst som hon skulle kunnat köpa på plats, men när hon såg Ferro så kände hon att hon skulle kunna göra det. Det rådde lite förvirring också över vilken klubb jag tillhörde efter mitt klubbyte. Så ibland sa speakern att jag till hörde URF och ibland SURF. Så många från hippo var framme och pratade och när de sedan fick reda på att jag bytt till SURF så var det stort beklagande :P Haha! Snos you lose! :P

Tävlings helg!

I morron bär det iväg till Lycksele för tävlingar. Det ska bli så kul! Fast den här gången är jag mer nervös än vanligt. (jag blir oftast inte nervös alls inför tävlingar), men nu är det ju lagtävlingen också. Hemska tanke! Förhoppningsvis gör jag inte bort mig allt för mycket :P

Första start är klockan halv 7 på kvällen så jag har hela dagen på mig att göra Ferro fin och startklar. Tvättade täckena idag, det är ju sådannt bra material i dem att de nästan känns torra direkt efter man tar ut dem ut tvättmaskinen. Köpte ett till vitt schabrak så att jag har något att byta till ifall det andra blir smuttsigt, vilket det lär vara om det ska vara med i tre dagar och 4 klasser.

Surf vs. Urf.

Det är ganska lustigt när man jämför de två ställena. På surf är alla så extremt pratglada och trevliga och visst finns det mycket trevligt folk på Urf också men det är inte så att man står och pratar med någon man nyss träffat i någon timme. Det är också så att de flesta tävlar där också men på lägre nivå än ryttare på hippo gör. Tydligen så finns det en tydlig uppfattningsskillnad mellan folket på klubbarna;
URF = Men inte kan du väll harva omkring i LB heller!
SURF = Men är du verkligen säker på att ni är redo för LA?
En annan stor skillnad är att ridskolan ligger i ena änden av stallet på surf och privathästarna står i den andradelen. På Hippo är de båda delarna väl åtskillda och i olika byggnader. Vilket såklart gör att det blir mer spring på Surf med massa ridskolebarn överallt. Men som tur är så är dom mer intresserade av ridskolans hästar och är inte så ofta uppe hos de privata.

En underlig sak dock: Jag satt i den tomma cafeterian och åt mat som jag tagit med mig till lunch. När jag kom dit så var det en tjej som höll på och torka borden så jag frågade om det var okej att jag satt där, vilket det var. Så jag tog en bunt tidningar och satte mig. Efter en stund så sätter sig tjejen vid samma bord, två stolar bort på samma sida bordet, vrider stolen emot mig och sitter och stirrar på mig! Jag tittar upp och frågar om hon vill ha en tidning, vilket hon inte ville. Så där sitter hon, under hela halvtimmen som jag satt där och åt, och bara tittade på mig! Så sjukt störande!! Vad var hennes problem??? :(