Vad har man i transporten?

 Något man lär sig när man har egen transport är sånt där som är bra att ha med sig i den. Nu har jag tur att ha större sadelkammare på ena sidan och en mindre kammare på andra. Den mindre kammaren är perfekt till att ställa in saker som man jämt behöver ha med sig eftersom jag inte använder den som sadelkammare. Dessutom har jag alltid haft sadelskåpet med mig på längre resor och kunnat packa andra saker i sadelkammaren på transporten.
 
Något man alltid behöver är:
  • En sop. Det spelar ingen roll om man ofta åker mellan en förening där det alltid finns sopar och hemma. Man hamnar till slut på ett ställe där de inte har sop och står där med rampen full av skit när man ska stänga den. Inte så snällt mot gångjärnen på rampen.
  • En grep eller spade. Samma sak som ovan. Nån gång hamnar man på ett ställe där det inte finns att låna.
  • En kniv. Vass som satan! Sätt gärna fast knivskyddet på väggen på transporten så att man alltid vet exakt vart den finns. Detta är otroligt viktigt att ha med sig ifall hästen skulle behöva skäras loss vid en olycka.
  • En hink. En 10 liters hink finns att köpa för kanske 20 kr på de flesta affärer och är mycket värdefullt att ha med sig. Om man skulle behöva ge hästen vatten, locka med skrammel för att lasta eller bara som hink att ha grejer i.  
  • Longeringslina. Har många användningsområden. Ifall grimskaftet eller tyglar går av så har man något att leda hästen i. Ifall man behöver krishjälp med att lägga lina bakom hästen för att kunna lasta.
  • Termometer. Detta är något som ska finnas i transporterna idag. De finns att köpa billigt på de flesta större affärer och är lätta att sätta fast på väggen inne i transporten. Ger då en liten visning om hur varmt det blir i transporten samt att om någon nitisk polis skulle stoppa er på vägen så kan de inte klaga på att ni är utan.
  • Varningstreangel. Ska ju finnas i alla bilar men det är aldrig fel att ha en extra i transporten. När man blir stående på vägen med ett hästsläp är man lite extra noga med att folk ska se en.
  • Slägga. Japp, en slägga. :P Jag har en tung, tjock hammarliknande slägga som hjälpt mig när någon exempelvis dragit åt draghjulet så hårt att jag behöver släggan för att få upp den. Eller när ett hjul frusit fast så har släggan hjälpt till att slå loss det.
Förberedelser inför tävling.
 

Kommentera här: