Utställning i Åstorp.

I Lördags var vi iväg med Maravilla och Baby på utställning som Nordvästra Skånes hästvänner anordnade.
 
Snälla Frida agerade fotograf så vi fick superfina bilder! 
 
Först ut var Maran. Vi fick brottom som fasen för det blev något problem med startlistorna och vi hann inte med att värma upp henne ordentligt. Dessutom fick man inte visa på spanskt sätt och Maran tyckte det var lite märkligt att jag sprang så nära bredvid henne istället för bakom. Men annars skötte hon sig mycket bra ändå. :) 
 
 
 
 
 
Tyvärr så viste domaren inte hur man bedömmer en PRE så hon fick inte så bra poäng men rätt bra kritik vilket var väldigt missvisande. De tyckte att hon var ras och könstypisk men att hon hade för små hovar.... Dessutom tyckte de att hon hade bra bakbensaktivitet men att hon inte använde den tillräckligt...? Det är ju inte så himla lätt att kunna få igång traven på en 20 meters bana så det var väll inte så konstigt?
 
I alla fall, hon fick låna en fin box att stå i under tiden det var Babys tur. :)
 
 
Baby var helt vild på uppvärmningen. :P Hon pep och for omkring som värsta lilla vildhästen. Tur att hon är liten. :P I ringen däremot så var hon superduktig! Hon stog stilla och både skrittade och travade på rätt ställen. Däremot så hoppade hon över en annan hästs kisspöl men höll traven jättefint ändå.
 
 
 
 
 
Så Baby fick mycket fina lovord och poäng. Domaren tyckte hon var mycket lovande inför framtiden och att jag visade henne på ett föredömligt sätt. :P
 
Sen packade vi ihop och åkte hem, nöjda med våra duktiga hästar. :)
 
 
1 evie:

skriven

Låter ju knasigt att poängen inte matchar lovorden... men men så kan det vara ibland. Jättefin häst i alla fall! (Och ponnyn, hur söt får man vara!)

Svar: Ja precis, men så kan det gå ibland och det är inget att haka upp sig över. :P Tack tack. :)
Jeanette

2 Tina:

skriven

Att kritiken inte alltid överens stämmer med poäng är egentligen inte så konstigt poängen är ju vad dom dömer där och då men kritiken kan vara vad dom ser finns. exempelvis kan dom se att halsen kommer blir riktigt bra när den är klar så den kan få lovord för den men just idagsläget är den lite tunn så därför får den en 7:a. Sen tycker jag inte det var några större konstigheter i ditt fall. Jag menar dom sa ju att hon var ras och könstypisk och fick då en 8:a för det vilket är bra! en 8:a är över medel för rasen. Att dom skrev att hovarna var små kan vara att i förhållande till kroppen såg dom små ut därför fick hon en 7:a på extremiter vilket fortfarande är bra. 7:a är normalt för rasen. Så 37p är bra poäng framförallt om hon inte var helt uppvärmd och lite fundersam över att du sprang på "fel ställe". Tycker du ska vara nöjd över din fina häst :D med mer träning och rutin kommer hon få ännu bättre poäng! Benen ändras ju och gångarterna kan man alltid höja det kan vara rastypiska poängen som är svår att ändra men en 8:a där är mycket bra :)

Svar: Fast Maravilla är redan champion titlad på PRE utställningar så det är mest det vi reagerar på. :P
Jeanette

3 Caroline:

skriven

Men gud så fin hon är! Det var så längesen jag fotade P.R.E.. De är verkligen speciella :'3

Svar: Tack. :) Absolut är dom de! :D
Jeanette

4 Linda Andersson:

skriven

Vilken fining :-) (skimmeln)

Svar: Hon tackar och bockar. :)
Jeanette

Kommentera här: