Skitväder!!

Det har varit ett fruktansvärt väder här nere i Skåne i säkert en vecka nu! Det har blåst storm, snöat utav bara helvete och varit svinkallt! Hästarna har stått mycket inne, ibland varierat mellan att stå i hallen och de hagar som ligger närmast gården och som det är lä i, annars hade vi fått packa in dem i femtioelva täcken för att de inte skulle frysa ihjäl.
Vi norrlänningar skojar mycket om skåningarnas vintrar, att de är löjligt när de klagar på 10 cm snö när norrland kan få upp till en meter och ändå överleva, men det man verkligen upptäcker när man bor här nere är inte snömängden som faller, utan vinden som blåser. Skåne är platt och består av ängar och åkermark. Vindarna får upp en sjujäkla fart och drivorna som bildas på vägarna är inte att leka med! Jag och Johanna fick en skrattattack när vi en morgon skulle köra till stallet och möttes av en säkert två meter hög snödriva som bildats på sidan av vägen. Sen hade det drevat in på vägen så att den endast var en fil öppen och det lustiga var att vägreflexpinnarna stack upp med kanske... en halv dm ur snön. Haha!
Sen så är de som plogar vägarna här ett släkte för sig. De skottar upp snön som drevat ut på vägen på SAMMA SIDA som det drevar ifrån!! Hur korkat är inte det??? Varför inte skotta över det till andra sidan vägen så att det blåser ut på nästa äng istället för att det hela tiden drevar tillbaka ut på vägen igen??
 
Sen är föresten plogbilarna det löjligaste jag sett!! Jag som är van vid stora traktorer eller lastbilsliknande plogbilar höll på att dö av skratt när en sån här liten skrutt kommer körandes!! Haha!

Kommentera här: