Besök av tant veterinär.

Ferro har inte blivit av med muggen som jag skrivit om tidigare. Trotts kontinuelig tvättning och smörjning osv, så har det fortsatt att sprida sig. Under tävlingen i helgen så blommade det upp ganska ordentligt, tänkte att det berodde på att det var blött ute osv. När vi skulle åka hem och satte på honom transportskydden så betedde han sig som om det var första gången han någonsin hade på sig sådanna. Han drog upp bakbenet så långt han kunde och såg ut som om han skulle tippa framlänges innan frambenen började röra sig. När vi var framme hemma och lastade ur så hoppade han jämfota med bakbenen istället för att gå bakåt. Upptäckte att högra bakbenet var ordentligt svullet. Från hoven till hasen var det ung. jämtjockt.
Bestämde att avvakta till nästa dag för att se, eftersom han går på bete fortfarande så rör han sig hela natten och sånt brukar ha en bra effekt på svullna ben.
Igår slutade jag jobba klockan 12. Åkte direkt ut till betet. Hittade en häst som var svullen i BÅDA bakbenen! Över natten hade muggen fullkomligt exploderat och spridit sig som ett virus!



Han har blisterliknande hudförändringar på framsidan av senorna på båda bekbenen samt stora svarta områden fulla av svarta skorpor.



Karlederna var alldeles uppsvullna och tryckte man där så buktade det ut på sidorna, så det fanns alltså mycket vätska under huden.
Ringde distriktsveterinärerna i vännäs och fick tag på jourhavande direkt. Hon kunde komma på två timmar. På de två timmarna hann svullnaden i benen gå ner avsevärt. Det är ju skönt att det gjorde det, men typiskt när veterinären ändå var på väg.
Jaja, tant veterinär kom på plats. Ferro ville inte sammarbeta. En främmande människa som ville lyfta hans bakben, glöm det! Matte får ju inte ens göra det.
Fick i alla fall en lista med instruktioner över hur jag ska sköta muggen från och med nu. For till apoteket efteråt och köpte salisylsyrevaselin, inytiolsalva och någon bakteriedödande tvål som jag inte kommer ihåg vad den heter. Proceduren går ung. så här: Smörj med salisylvaselin, vänta 1,5 timme, tvätta med tvålen, vänta 15 min, skölj noga, torka helt tort, smörj med salvan. Detta ska göras två gånger om dagen i tre veckor... Yey...  Jaja, vad gör man inte för att lille pållen ska bli bra? :)

1 Matilda:

skriven

Men usch vad ont det såg ut :S hoppas "lilla" Ferro blir av med det snart!

2 Lamia / VINN KINGSLANDTRÖJA!:

skriven

Men oj, såg inte bra ut :( hoppas det går bort snabbt!

3 Emma:

skriven

sv: Han fick inget på benen utan bara i karleden, tror till och med att han hade mindre när han fick det för två veckor sedan än Ferro fått. Det är på bättringsvägen iaf :) Hoppas Ferro blir bra snart också!

4 Charlotte Fredriksson:

skriven

Hej Jeanette!



Om det inte ger sig vill jag tipsa dig om att be vet. ta ett hudprov för att se så att det inte är bakteriellt. Om inte kan man testa kortisonsalva, Gino blev av med sin mugg/rasp som han hade i över ett år på två veckor.

Kommentera här: