Bra sportsmanship?

Lite apropå förra inlägget ang. att provocera med inlägg på sin blogg...
 
Rätt många av dessa unga tjejer som använder sig av att provocera eller skarpa, ofta negativa åsikter om saker och ting är också tävlingsmänniskor. De är faktiskt ute på dressyr eller hoppbanorna i Sverige med sina hästar eller ponnyer och tävlar.
 
När man då läser om deras "åsiktsinlägg" så undrar man ju vart sportsmanshippen tog vägen?
 
Idag läser man mycket om att de som rider på andra raser än normen blir väldigt utsatta för hånfulla kommentarer, skvaller och elaka rykten. Man läser också om nybörjare som råkar ut för tävlingsmaffian och efter ett skrik om att deras häst stod i vägen för Mr Royal Dressyrsteg, så kommer de aldrig att sätta sin fot på tävlingsbanan igen. Eller de åskådare som helt chockade åker ifrån en tävling med intrycket om att ungarna sover i bilen medans föräldrarna sliter med hästarna, rider och sedan gapskriker på sin mamma för att hästen inte gjorde bra ifrån sig.
 
De som bloggar över att vissa raser är bättre än andra, är hånfulla mot andra typer av ridstilar, är sarkastiska när de ser en okunnig fråga osv, spär på fördomar och elakheter som ridsporten i överlag hela tiden försöker jobba emot. Anti Mobbning i stallet, Alla är välkomna, Alla raser och oavsett bakgrund om du är svensk eller utländsk.
 
De som bloggar vill ofta ha stora bloggar, de vill ha många läsare och många kommentarer, samtidigt håller de på med en sport som redan kämpar mycket med fördomar om att vi är ganska elaka mot varandra, är snobbiga och fördomsfulla och att bara det dyra och bästa är det som gäller. Varför vill man spä på de fördomarna ännu mer?
 
Jag förstår inte hur man kan vilja vara den som för allt detta vidare? När man tävlar så är det ju en sport man håller på med. Varför inte ägna sig åt lite god Sportsmanship istället? Att berömma och stötta istället för att dra ner och håna? Att säga "Bra gjort!" utan efterföljande "för att vara en travare". Att hjälpa någon som ser vilsen ut istället för att irritera sig på att dom är på fel plats?
 
 
 
1 Divorce your horse :

skriven

Gud vilket bra inlägg, vi alla borde stötta varandra då vi i grunden håller på med samma sak. Vi alla håller på med hästar och för oss flesta betyder våra hästar allt. Men vi glömmer alltid att stötta och berömma precis som du säger, tänk om ridsporten endast skulle bara vara blommor och blad! Vad härligt det skulle va att ge sig ut i hästsverige!

Svar: Tack så mycket. 😊 Haha, ja vore allt blommor och blad så vort hästlivet lite lättare! 😄
Jeanette

Kommentera här: