Meetinget är över

Så var det första meetinget över. Och jag är såååå nöjd över min lilla häst!! Vilket toppen jobb han har gjort i helgen.

Fredag = Lastade problemfritt. Kom fram i god tid och fick en bra framridning fast jag startade först av alla! Red LC.2 an. Missade en volt och fick en felridning men hästen var så mjuk och fin och gick så bra! Fick verkigen en kanonstart på tävlingen! Enda missen förutom felridningen var när ekipaget efter oss red alldeles för nära dressyrstaketet precis när vi red förbi inne på banan. Ferro slänger sig åt sidan för att inte komma förnära den hästen och det blev såklart minus. Men vi slutade på en andra placering på 62, nånting %. Domaren var också väldigt kritisk. Det stod inget positivt i protokollet förutom "väl genomförd ritt". Inte ens på fri skritt där vi fick en 8.a stod det någtot positivt. Ferro tyckte det var skitkul med ärevarvet! :P Fick sova i box fast vi bokat spilta då det fanns boxar över. 

Lördag = Fick lite panikbrottom på morgonen då jag såklart blir jättestressad när tiden tickar iväg. Blev lite kort framridnig. Red LB.1 an. Då jag visste att jag måste ha sporrar i andra klassen så tänkte jag att det var lika bra att sätta på sig dom på en gång. Ferro är ju ganska så känslig och sporrar brukar betyda en ganska studsig häst. Så när vi hamnade i collecting ring så råkade jag peta lite för hårt med sporrarna och Ferro flög i taket! Studs och hopp och bock. Så när jag sedan red pogrammet så satt jag hela tiden och tänkte i övergångarna "Tänk trav, tänk trav, driv inte, driv inte!!" Och det fungerade jättebra! :P  Samma sak där med en mycket mjuk och följsam häst :) Fick 64,13 %  Vilket blev en 3.dje plats men eftersom det bara var 7 startande så var det bara 2 placerade. Red sedan LB. 2 an som var lagklassen. Jag lottades satt rida först igen! Vilket såklart gjorde att jag red fel och missade en halt! Pinsamt värre! Men Ferro skötte sig jättebra! I mellangångarterna har jag haft problem att få tillbaka honom igen så på en av diagonalerna i mellangalopp så börade jag ta tillbaka honom nästan direkt för att verkligen få stopp på honom i tid! Och Ferro lyssnade direkt! Vilket då såklart betydde att vi hade arbetsgalopp och inte mellangalopp efter medellinjen... Drog ned poängen. Fick 63, 67 % och hamnade på 5.the plats utan placering, dock var vi det ekipage som hade högst poäng av lagdeltagarna. :)

Söndag = Fick en bra framridning men Ferro kändes lite trött och var inte lika villig att stanna kvar i formen. Eftersom LB.3 an innehöll många diagonaler så övade vi många sådanna på framridningen för att jag skulle kunna känna om han svarar på tillbaka tagningen också. Så programmet gick väldigt bra. Han ville inte riktigt bryta av till trav efter galopperna utan gick hellre i förvänd galopp. :p Och såklart så missade jag att sista halten skulle vara vid X! Så jag fick en felridning där också... Men det slutade på 61.52 % vilket räckte för en 3.dje placering. Vilket verkligen kändes som ett jättebra avslut. :)

En av de roligaste sakerna med den här helgen är hur mycket uppmärksamhet Ferro drar till sig. Många kom fram och sa hur fin han va och vilken utstrålning han hade :) Hippos verksamhetschef var också dommare i flera klasser. När hon delade ut prisrosetterna så sa hon att när jag bestämt mig för att sälja Ferro så ska jag höra av mig till henne så skulle hon lägga ett bra bud. Haha! Och en annan kvinna kom fram och sa att hon aldrig sett en häst som hon skulle kunnat köpa på plats, men när hon såg Ferro så kände hon att hon skulle kunna göra det. Det rådde lite förvirring också över vilken klubb jag tillhörde efter mitt klubbyte. Så ibland sa speakern att jag till hörde URF och ibland SURF. Så många från hippo var framme och pratade och när de sedan fick reda på att jag bytt till SURF så var det stort beklagande :P Haha! Snos you lose! :P