Liten snabb uppdatering.

Ferro har verkligen inte haft turen på sin sida sedan vi kom ner till Skåne. Under första hagsläppet tillsammans med Johannas nya häst så slog han sig själv på insidan av ena frambenet och fick en sårskada... Lite nervöst i början då det finns buskar i hagen med giftiga taggar som kan orsaka infektioner om det skulle sitta en sådann i såret. Det såg även ut som ett sticksår i början vilket gav mig lite extra hjärtklappning av nervositet. Men såret har läkt fint och han kommer förmodligen bara att få en liten knöl på insidan av skenan som ärr.
Någon dag efteråt gicks han igenom för första gången och det upptäcktes att han är sne i korset, ganska regält. Spänningar i bogarna och lite i halsen hade han också. Gabriele fixade honom så gott det gick för att vara första gången och det knakade hej vilt! Det lustiga var att han blev säkert 10-15 cm LÄNGRE i ryggen efter behandligen! :O Och tydligen så ska han bli ännu längre!!
Några dagar sedare drog vi av honom framskorna, för att kunna fortsätta behandligen på ett säkrare sätt och för att snösulor och broddar är lite för mycket här nere i Skåne. Dagen efter var han halt...  Inte hela tiden utan bara några steg så vi tror det beror på ömhet i hovarna.
Några dagar gick ytterligare och vi kommer ut en morgon och ser att Ferros boxdörr är öppen, samtidigt som vi ser att hingsten Nicklas boxdörr också är öppen.... PANIK! Ferro kom dock väldigt lindrigt undan med några skrapsår och en svullnad på underarmen på höger framben som förmodligen kommer från en spark. Vi tror att Ferro lyckats lossa på kedjan till sin box och kommit ut. När Nicklas sedan såg att Ferro gick förbi, slängde han sig emot sin dörr som gick upp och då hade vi två lösa hästar i stallet.
 
MEN en sak är då säker. Om hästen har tänkt att göra sig illa hela tiden är det tur att man står uppstallad på ett konvalecentcentrum! Laserbehandlingar, korregeringar i kors och rygg och massage osv! Kylbehandligar, såromslag, sprutor, veterinärkontakt osv är rätt vardagsmat här. :D