Pia träning

Igår morse när jag tog ut Ferro så var det första jag såg att hästskrället hade trampat av sig en sko. Skickade iväg ett sms till hovslagaren och hon kunde komma redan några timmar senare. Eftersom det ändå snart var dags för omskoning så passade hon på att sko om honom helt när hon ändå var där. Så då kunde vi vara med på träningen senare på kvällen i alla fall. :)

Det hade blivit något missförstånd med tiderna på träningen så vi var två som skulle rida halv tio. Men vi körde på båda samtidigt och så varierade Pia med vem hon tittade på.
Jag och Ferro fick jobba mycket med ställning och trampet med vänster bakben som inte är så aktivt som det borde vara. Mycket upp med innerhanden och jobba med innerskänkeln. Sedan mycket öppna efter långsidorna i ganska bra tempo under lättridning.

Pia sa för några träningar sedan att Svenskar är väldigt focuserade på att det ska se bra ut på träningar, istället för att rida ordentligt och ta igenom problemen på hemmaplan, och lämna snyggridningen till tävlingsbanan. Det är något som jag har svårt med. Det där med att ta förhållningarna uppåt och rida med innerhanden högt för att ta igenom ställning eller lägga ner så att nosen är nästan i backen osv. vet jag ju inte ser alltid så hemskt vackert ut för den som ser på. Speciellt på Ferro som sätter sig på ändan och slår näsan i taket när han tycker att händerna är för höga, eller som kryper ihop när man lägger honom lågt. 
Men därför är det ju också på hemmaplan som vi ska träna på dessa saker. Jag får bara dra efter andan ibland när jag ser folk på läktaren och påminna mig själv om att det behöver inte alltid se snyggt ut.