Hur man slår i TR....

Något jag stör mig otroligt mycket på är folk som ger svar fast de egentligen inte vet. Ett vanligt fenomen när det gäller Hästforum på facebook och speciellt när det gäller frågor gällande Tävlingsreglementet.
 
Fråga: "Är det tillåtet med dessa på tävling?"
Svar: "Nej, det är det inte".
Jag: "Jo, det är det. Kolla TR II mom 999".
Svar: "Ojdå, ja då lärde man sig något" eller "Jaså? Men det var inte tillåtet för några år sedan".
 
TR finns på ridsportförbundets hemsida. Googlar man TR så är det den första hitten som kommer upp. Alla TR finns i PDF format på den sidan. Alltså tillgänglig för alla som har tillgång till internet.
 
Alla vet att TR ändras med jämna mellanrum. Det är inte så svårt att hålla sig uppdaterad på de nya reglerna eftersom det kommer ut en separat bilaga som enbart beskriver de nya reglerna på SRFs hemsida. Man behöver inte gå igenom hela TR för att hitta de små ändringarna som görs.
 
När man öppnar TR så finns det en sökruta längst upp (eller ner, beroende på webbläsare). Där kan man skriva in "stövel" eller "bett" eller "unghäst", så markerar sidan alla ställen där ordet förekommer. Därför är det inte så svårt att slå i TR och hitta de olika sektionerna där reglerna står.
 
Jag förstår inte varför det är sååå jobbigt att slå i TR att folk väljer att skriva ett inlägg på hästforum och riskera att få fel svar istället för att själv ta reda på fakta! Det är en sak när det gäller tolkningsfrågor som ibland kan vara svåra att förstå sig på, men vilka bett/stigbyglar/stövlar som är tillåtna, eller vilka kval man måste ha för att starta en viss klass, hur svårt kan det vara??
 
 
 

Kommentera här: