Ny medecin till Ferro.

Nu har äntligen Ferros medecin kommit som vi fick vänta på i nästan två veckor. Det var problem med någon licens som veterinären inte hade så hon måste ansöka om denna som sedan jordbruksverket skulle godkänna och sedan skulle recept gå till apoteket som skulle beställa medecinen och sedan skicka den till mig via posten... Men den kom äntligen fram.
 
Han ska få den här för att lättare kunna hosta upp slemmet som han får i halsen nu när allt blommar och vädret växlar vilt. Han har tidigare fått vetepulmin men det har inte fungerat så därför provar vi nu med detta. Han ska äta sex påsar uppdelat på två gånger per dag i fjorton dagar. Som tur är så är det vaniljessens tillsatt så det luktar ung som om man bakar en kaka i stallet när Ferro äter. :P
 
 
Dessutom har jag fått tag på Nostri vet, en slags nässpray fast i pulverformat för hästar med allergier. Den är rätt liten, men ska räcka till 50 användningar. Man skakar flaskan lite och försöker sedan rikta rätt så att puffen med pulver åker rakt upp i näsan på hästen. Det är lite tricky att rikta den rätt men träning ger resultat. :)
 
 
Han har faktiskt inte hostat något alls sedan jag började med Nostil så jag är hoppfull på att den fungerar. :)