Kissa mindre?

Ferro har alltid varit en häst som kissar mycket, men nu på senaste året så har det verkligen nått nya höjder. Han kissade så mycket att man praktiskt taget fick ta ut all halm varje dag vid mockning.
 
Så här såg boxen ut i princip varje dag.
 
Därför provade vi att börja ge Ferro Dynavenas Senior foder. (Klicka på bilden) Seniorfodret innehåller mycket lite natrium vilket ska begränsa att kroppen samlar på sig vatten. Foderblandningen ska även hjälpa njurarna vilket borde påverka kissmängden. Utöver detta så är fodret lättsmält, aptitligt och snällt mot magen. Ferro är ju trotts allt ändå 16 år nu och har en rätt sliten stor kropp så det vore inte så underligt att hans njurar inte fungerar helt optimalt.
 
 
Så när vi fick hem fodret så tänkte jag prova fotografera boxen för att se om man kunde se någon skillnad i kissmänden under en tid. Bilden på boxen ovan är alltså första dagen han började gå på Senior.
 
Dag 2
 
Dag 3
 
Dag 4
 
Dag 5
 
Jag måste säga att jag är positivt överraskad över resultatet. Han har definitivt börjat kissa mindre på de dagarna han gått på Senior. Nu kan jag faktiskt spara större delen av halmen istället för att slänga 90 % av allt. :)

 
Så, om ni har en häst som kissat mycket där ni misstänkter att det kan bero på nedsatt njurfunktion på grund av ålder så överväg att prova Senior. :)
 
1 emma:

skriven

skönt att de blir bättre :)

2 emma:

skriven

skönt att de blir bättre :)

Kommentera här: