Framme!

Nu är vi påväg! Lastbilen kom ca halv tre på eftermiddagen. Då hade jag och johanna städat och packat och planerat ut i fingerspetsarna. Det mesta som gått fel hade såklart gått fel, bilen var inte lagad så vi fick låna en bil. Transporthjulen hade frysit i backläge så den gick inte att köra med så vi fick hyra ett släp istället... Lastbilen som kom var en liten horsecombi så det var bara Ferro och Gina som åkte tillsammans hela vägen. Ferro gick såklart på men en gång, utan att tveka. Men sen började han skrika efter sin stovänn och Gina svarade och så gick hon också in i transporten på en gång. Vi stog alla som frågetecken eftersom ingen nog hade väntat sig en så smidig lastning av araben. :P 
 
 
Chaufören av lastbilen var hur trevlig som helst och vi slog följe direkt till Hörnefors, där vi stannade och åt sen lunch. Sen fortsatte vi neddåt landet. Det var väldigt halkigt och dåligt väglag och vi fick köra ganska långsamt. Jag körde till en bit innan Sundsvall, sen tog Johanna över, innan jag körde sista biten.
Det var en jäkla tur att vi slagit följe med hästtransporten eftersom det inte fanns en chans i h-vete att vi hade hittat till övernattningsstallet på egen hand. Det låg en bra bit från E12.an och vi passerade många korsningar ochdet var bäcksvart ute!
Men fram kom vi! Till ett superfint stuteri där hästarna fick sova i något som kallades "kryptan". Det var ett jättegammalt men frächt stall som var såg ut som en gammal krigsbunker som var nersänkt i marken och sedan övergrävd. Bara porten till stallet vittnade om att det fanns något där, annars såg det vara ut som en stor gräskulle. Inne i stallet var taket välvt i bågar så det såg verkligen historiskt ut.
 
Stuteriet där hästarna sov.
 
Hästarna hade klarat resan bra, de var superpigga och nyfikna och blev helt lyriska när de fick gå in i boxarna som var fulla av halm! :P
 
Sen åkte jag och Johanna in till stockholm för att sova hos hennes faster. Vi kom fram så där kvart över två på natten så resan hade tagit lite över nio timmar och vi var helt slut!

Kommentera här: