Utvärdering Lappmarksryttarna.




Lappmarksryttarna är utan tvekan den minsta tävlingsplatsen vi varit på under både det här året och förra. De har inte heller anordnat en regional tävling sedan 2009. Det märktes av att tävlingen är lite mindre än de andra och inte lika... modern, i brist på bättre ord. Startlistor och ryttarmeddelandet kom ut i tid, men de var skrivna direkt på hemsidans inlägg och inte i ett separat document som det vanligen är för att det ska vara lätt att skriva ut.  

När vi anlände till anläggningen så möttes vi av en parkeringsvakt som mycket sakligt tog reda på vilka vi var och berättade i vilket stall vi hade uppstallning och vart vi skulle parkera bilen och transporten. Hon till och med gick efter bilen för att se att vi kom på rätt ställe och förstog vart vi skulle.
Uppstallningen var rymlig, men mycket bristande i spånmängd. Det var kanske en halv, liten spånbal i varje box. Däremot så sa man bara till i sekretariatet att man ville ha en till spånbal så kom en funktionär körandes med en bal på en kärra, direkt till stallet. Service! :D Det fanns en vattenkran med varmvatten precis utanför boxen vilket alltid underlättar. Däremot fanns det ingen spolspilta i stallet. Uppstallningen som vi blev tilldelad var för övrigt en veterinärstation och det var rätt mycket torkat blod i stallgången vilket var lite läskigt. Jag trodde inte att Ferro blev så påverkad men han hade inte legat och sovit någonting under natten han stog där så kanske kände han lukten?
I sekretariatet så möttes jag av mycket trevliga funktionärer som mycket noga gick igenom om det var några ändringar, förklarade att betalningen skedde i slutet av tävlingen och var väldigt noga med att önska mig lycka till innan jag gick därifrån. Under hela helgen så var folket i sekretariatet väldigt tillmötesgående och trevliga. 
Speakern var nog ingen van talare, han sluddrade en del och hade svårt att uttala hästarnas namn. Lite dåligt ljud var det också, man fick anstränga sig rätt hårt för att höra, delvis på grund av att det blåste hysteriskt. 
Ett litet minus var att de inte satte upp någon pågående resultatlista förrän sista klasserna på Söndagen. Tror att det hade lite med ringrostighet att göra. 
Cafeterian hade ingen direkt mat förutom hamburgare. Däremot hade de extremt billigt fika, tårta och kaffe för 5 kr, hur ofta ser man det? Sen så hade de både gluten och mjölkfria bullar vilket uppskattades extremt av mamma som är allergisk. Så där blev det ett stort plus i kanten.  
Framridningen i ridhuset tyckte jag var bra, utomhus var det lite lerigt och blött eftersom det regnat dagen innan. Det fanns två ställen på banan som man fick undvika eftersom underlaget kollapsade. Tävlingsbanan var däremot snustorr, men tyvärr ganska stenig, vilket inte uppskattas av min barfota häst.
Arrangörerna hade varit väldigt fiffiga med att slå ner järdspett som höll fast dressyrstaketen när det började blåsa så mycket att de rasade omkull. Mycket smart ide som jag aldrig sett någon annan arrangör göra.
Ett annat stort plus var att alla funktionärer bar gula västar och huvudpersonerna så som banchef, överdomare osv hade text på ryggen som berättade vilka de var. Inga frågetecken där inte.

Med andra ord så har Lappmarksryttarna lyckats väldigt bra, tycker jag med sin tävling. Det är väldigt trevligt att vara där, alla är väldigt glada och tillmötesgående och det är bra stämning på klubben. Det mesta flyter på och jag upplevde inga störningar. Åker väldigt gärna dit igen och hoppas på att de vågar höja klasserna ett snäpp nästa år. :)

Kommentera här: